ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεντροφύτευση στην κοινότητα Τερσεφάνου με τη συμμετοχή της Επιτρόπου Περιβάλλοντος

Δεντροφύτευση στην κοινότητα Τερσεφάνου με τη συμμετοχή της Επιτρόπου Περιβάλλοντος

Στην έναρξη σειράς δεντροφυτεύσεων βαθύρριζων καρποφόρων δέντρων και θάμνων θα συμμετάσχει η Επίτροπος Περιβάλλοντος Δρ Μαρία Παναγιώτου, την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023, στις 10.00 π.μ., στην κοινότητα Τερσεφάνου.

Δείτε σημείο στον χάρτη εδώ.

Οι δενδροφυτεύσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου LIFE AgrOassis το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρώτη σειρά δενδροφυτεύσεων θα πραγματοποιηθεί, με τη βοήθεια εθελοντών, πολιτών και οργανωμένων συνόλων, από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024. Στο πλαίσιό της θα φυτευτούν 3,000 βαθύρριζα δέντρα και θάμνοι από τον Δεκέμβριο του 2023 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024, ενώ οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και τα επόμενα δύο χρόνια με τη φύτευση άλλων 15,000 βαθύρριζων δενδρυλλίων. Συνολικά προγραμματίζονται να φυτευτούν 18,000 δενδρύλλια μέχρι το 2026.

Κατά τη δενδροφύτευση θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά βαθύρριζα φυτά, ειδικά προσαρμοσμένα στην ξηρασία για την ανασύσταση παραδοσιακών φυτοφρακτών σε υποβαθμισμένη αγροτική γη. Το μέτρο στοχεύει στην αντιμετώπιση της ερημοποίησης και στον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής για την αγροτική γη της Κύπρου.

Στο έργο συμμετέχουν το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με συντονιστή το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών και εμπλοκή των Τμημάτων Γεωργίας, Δασών και Περιβάλλοντος, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το KES Research Centre, το Ίδρυμα Λαόνα για την Αναβίωση και Προστασία της Κυπριακής Υπαίθρου, η Ένωση Κυπρίων Αγροτών, η εταιρεία Παραδεισιώτης Ltd., το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (Δ.Ο.Κ.Α.Σ) και ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β) Ταυρωπού Καρδίτσας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top