ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλησιάζει η ώρα της κάλπης στον ΔΗΣΥ για τις τοπικές εκλογές - Το έντονο παρασκήνιο και ποιοι αποσύρουν το ενδιαφέρον τους

Πλησιάζει η ώρα της κάλπης στον ΔΗΣΥ για τις τοπικές εκλογές - Το έντονο παρασκήνιο και ποιοι αποσύρουν το ενδιαφέρον τους

Έντονο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στον ΔΗΣΥ για τις τοπικες εκλογές, ενώ πλησιάζει η ώρα της κάλπης σε δημοτικές περιφέρειες στις οποίες, είτε δεν έγινε κατορθωτό να υπάρξουν συνεργασίες, είτε οι ενδιαφερόμενοι για τα αξιώματα του Δημάρχου, Αντιδημάρχου ή Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού, είναι περισσότεροι από έναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «T» το μεγαλύτερο πρόβλημα ετοπίζεται στη Λάρνακα. Παρά τις προσπάθειες της ηγεσίας του κόμματος, δεν έγινε κατορθωτό να εξευρεθεί μέχρι αυτήν τη στιγμή ανθυποψήφιος του Ανδρέα Βύρα,για τη Δημαρχία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται το πολιτικό γραφείου του ΔΗΣΥ να αποφασίσει στήριξη κατά βούληση. Αυτό που ψάχνει η ηγεσία του κόμματος είναι το λεκτικό με το οποίο θα ανακοινώσει την απόφαση.

Ας μην ξεχνάμε πως η σκέψη αυτή, υπήρχε εδώ και καιρό απο τοπικά στελέχη του κόμματος, λόγω της αγαστής συνεργασίας που υπήρξε τα τελευταία χρόνια, στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Αυτό, δεν έγινε κατορθωτό, με την ηγεσία να επιμένει σε υποψηφιότητα η οποία να προέρχεται απο τον χώρο του ΔΗΣΥ. Τα πράγματα ωστόσο όπως εξελίσσονται στον μητροπολιτικό Δήμο Λάρνακας, δεν φαίνεται να βρίσκουν άλλη λύση, εκτός από την απόφαση, κατά βούληση.

Απέσυρε το ενδιαφέρον ο Χάρης Μίλλας

Πληροφορίες του «T» αναφέρουν πως ο Χάρης Μίλλας απέσυρε το ενδιαφέρον του, για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Λάρνακας. Σε επιστολή που απέστειλε στην ηγεσία του κόμματος, ο κύριος Μίλλας εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να αποσύρει το ενδιαφέρον για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Λάρνακας και ο νυν Δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης.

Πρέσιγκ για την Αντιδημαρχία

Την ώρα που η Αννίτα Δημητρίου έστελνε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα γίνουν αποδεκτές συμπεριφορές που θα πληγώσουν το κόμμα και το πολιτικό γραφείο αποφάσιζε πειθαρχικά μέτρα για τους "αντάρτες", στη Λάρνακα γινόταν μια προσπάθεια αποφυγής τέτοιων καταστάσεων, ειδικά για τη θέση Αντιδημάρχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η εξαγγελία του Κωστάκη Κωνσταντίνου ως ανεξάρτητου για τη θέση του Αντιδημάρχου, παρά την πίεση την οποία έχει δεχθεί, είτε να αποσύρει το ενδιαφέρον του, είτε να υποβάλει υποψηφιότητα για τη θέση δημοτικού συμβούλου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου με άτομα του επιχειρηματικού κόσμου της Λάρνακας, έλαβε το μήνυμα ότι κάτι τέτοιο, είναι εκτός συζήτησης. Όπως όλα δείχνουν, υποψήφιοι για την αντιδημαρχία στη Λάρνακα θα είναι οι Γιώργος Λακκοτρύπης και Άκης Ζαννέτος, αφού την υποψηφιότητά της έχει αποσύρει και η Ελένη Λουκά.

Δύσκολα τα πράγματα και στην Πάφο

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται η Πινδάρου και για τον υποψήφιο που θα στηρίξει για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Πάφου. Απο τη μία ο Κωστάκης Κωνσταντίνου ο οποίος είναι "κόκκινο πανί" για τα τοπικά στελέχη της Πάφου αφού ως γνωστό είχε στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη στις προεδρικές εκλογές ενώ τώρα σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο πλευρό της Μαίρης Λάμπρου, αντίθετα με τις αποφάσεις της ηγεσίας του κόμματός του το οποίο στηρίζει τον νυν Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος και απο την άλλη ο Μάριος Τσέλεπος, ο οποίος δέχεται πιέσεις να αποσυρθεί απο τη διεκδίκηση και αυτό όπως εκτιμούν κάποιες πηγές, είναι απορίας άξιον, αφού όπως ανέφεραν στο "T"στη συνεδρία του πολιτικού γραφείου την περασμένη Πέμπτη, ο βουλευτής Χαράλαμπος Πάζαρος παραδέχθηκε ότι ο Κωστάκης Κωνσταντίνου στηρίζει την υποψηφιότητα της Μαίρης Λάμπρου.

Πάντως παρά τις αποφάσεις που έλαβε το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ για την πειθαρχική διαδικασία που θα ακολουθηθεί στις περιπτώσεις αποστατών, το μήνυμα φαίνεται να "μην ελήφθη" και αυτό μένει να διαφανεί τις επόμενες μέρες με έναν ΔΗΣΥ να προσπαθεί εκ νέου να κλείσει πληγές πριν προλάβει καλά καλά να κλείσει εκείνες, που άφησαν πίσω τους οι προεδρικές εκλογές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top