ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κέντρα εστίασης: Ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον…«Βαλεντίνο» - Τα ειδικά μενού, το ενδεχόμενο αύξησης τιμών και το διαχρονικό πρόβλημα

Κέντρα εστίασης: Ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον…«Βαλεντίνο» - Τα ειδικά μενού, το ενδεχόμενο αύξησης τιμών και το διαχρονικό πρόβλημα

Την τιμητική τους έχουν ανθοπωλεία, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία την 14η Φεβρουαρίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και αρκετά ζευγάρια βρίσκουν ευκαιρία να εκδηλώσουν την αγάπη τους περνώντας λίγο χρόνο μαζί.

Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησαν και οι κρατήσεις σιγά σιγά στα κέντρα εστίασης για τη συγκεκριμένη μέρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του  γενικού γραμματέα του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνου Λεβέντη στο ThemaOnline.

«Οι επιχειρηματίες ετοιμάζονται να υποδεχτούν και να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον κόσμο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ετοιμάζοντας μάλιστα μερικοί και κάποια ειδικά μενού», είπε συγκεκριμένα.

«Στις πλείστες περιπτώσεις υπάρχουν ειδικά μενού τα οποία είναι ανάλογα και σε ύφος, καμιά φορά και σε παρουσίαση για τη συγκεκριμένη μέρα καθώς αλλάζει και η διακόσμηση αφού διαμορφώνεται ανάλογα για να προσφέρει την ατμόσφαιρα που χρειάζεται», εξήγησε.

«Είναι η μέρα κυρίως των εστιατορίων όπου υπάρχει και μία ρομαντική ατμόσφαιρα ανάλογη με την περίσταση. Παρά το γεγονός ότι πέφτει καθημερινή ελπίζουμε ότι θα πάνε καλά τα πράγματα, αφού αυτές οι μέρες αποτελούν μικρές ενέσεις για το χώρο και τις περιμένουν πως και πως και οι επιχειρηματίες», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το γεγονός πως η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου φέτος πέφτει στη μέση της εβδομάδας, «ευνοεί το χώρο των επιχειρήσεων διότι δεν θα φύγουν για διανυκτερεύσεις»

Τιμές

«Συνήθως από την στιγμή που θα διαφοροποιηθούν τα μενού υπάρχει και μία μικρή διαφοροποίηση και στην τιμή. Είναι όμως στο χέρι του καθενός να την διερευνήσει ώστε να ξέρει τι γίνεται πριν πάει σε κάποιο χώρο», τόνισε ο κύριος Λεβέντης.

 Παράλληλα, ανέφερε ότι «υπάρχουν και χώροι που διατηρούν το μενού ως έχει. Κάνουν μία διακόσμηση και δεν μπαίνουν στη διαδικασία των αυξήσεων»

«Πάντοτε υπάρχει ο προβληματισμός όταν αυξάνεται μία τιμή ώστε να μην δυσκολέψουμε τον κόσμο. Από την άλλη όμως από τη στιγμή που μια συγκεκριμένη μέρα υπάρχουν αυξημένες δαπάνες, ο επιχειρηματίας προσπαθεί να τις διαμορφώσει στον εφικτό βαθμό», συμπλήρωσε.

Το διαχρονικό πρόβλημα

Όσο αφορά το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κάποια σημαντική βελτίωση πάνω στο θέμα, αλλά περιμένουμε να δούμε από αυτούς που έχουν αιτηθεί και έχουν απευθυνθεί στο Τμήμα Εργασίας»

«Είναι πάντα δύσκολα τα πράγματα όσο αφορά το προσωπικό και πόσο μάλλον μέρες αιχμής όπως του Αγίου Βαλεντίνου που εκεί μεγαλώνει περισσότερο το πρόβλημα. Είναι λυπηρό γιατί αναπόφευκτα όσο και να μην θέλουμε να το πιστέψουμε μειώνεται και το επίπεδο υπηρεσιών», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top