ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγές στον νόμο περί λαϊκών αγορών συζητά η Επ. Γεωργίας

Αλλαγές στον νόμο περί λαϊκών αγορών συζητά η Επ. Γεωργίας

Αλλαγές στον περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών Νόμο του 2022 συζητά η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας, ενώπιον της οποίας κατατέθηκε την Τρίτη αναθεωρημένο νομοσχέδιο με εκτεταμένες αλλαγές.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας, Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Γαβριήλ ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια, παρά τις σαφείς διατάξεις της υφιστάμενης νομοθεσίας για αποκλειστική πώληση κυπριακών προϊόντων, δεχόμαστε αρκετές καταγγελίες για παραβιάσεις της νομοθεσίας».

Όπως είπε ο κ. Γαβριήλ, «τίθεται θέμα αποτελεσματικού ελέγχου εφαρμογής της νομοθεσίας από τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες ως προς τη διασφάλιση τήρησης των οριζόντιων νομοθεσιών που αφορούν την προέλευση, την ποιότητα, την υγιεινή και την ασφάλεια των προϊόντων».

Κατατέθηκε σήμερα στην Επιτροπή Γεωργίας το αναθεωρημένο κείμενο, το οποίο περιλαμβάνει εκτεταμένες αλλαγές, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα θέσει το θέμα σε προτεραιότητα ώστε το συντομότερο δυνατόν να τεθεί το νομοσχέδιο με εκσυγχρονιστικές διατάξεις ενώπιον της Ολομέλειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάειΤο μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top