ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για την εξεταστική των Τεμπών – «Η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να μην πέσει φως»

Αντιπολιτευτικά πυρά για την εξεταστική των Τεμπών – «Η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να μην πέσει φως»

Πυρά κατά της κυβέρνησης για την έκβαση της εξεταστικής επιτροπής διερεύνησης του «εγκλήματος των Τεμπών» εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή την κατάθεση των πορισμάτων.

Μιλώντας στο MEGA ο βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Καραμέρος τόνισε ότι η κυβέρνηση και τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην πέσει πραγματικό φως στην υπόθεση. «Όταν οι μηχανοδηγοί έστελναν έγγραφες παρατηρήσεις στον κ. Καραμανλή για τα προβλήματα και δεν κάλεσαν καν στην επιτροπή τον εκπρόσωπο των μηχανοδηγών που έστελνε αυτά τα έγγραφα. 1,3 εκατ. άνθρωποι δυσπιστούν για την εξεταστική επιτροπή, είναι μια κοινωνική αντιπολίτευση και πιστεύει ότι συγκαλύπτετε το έγκλημα.

Τι θα πάθαιναν αν πήγαιναν σε ένα δικαστήριο; Γιατί τα μεγάλα τζάκια αυτής της χώρας δεν μπορούν να πάνε εκεί που πάνε εκεί που πάνε όλοι οι πολίτες;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καραμέρος.

Ακολούθως πρόσθεσε πως «στο καφενείο της Βουλής, έπιασα μέλη της ΝΔ που είναι στην εξεταστική και τους ρώτησα πώς κοιμούνται το βράδυ, που έκλεισαν την εξεταστική σύντομα, και μου έλεγαν «ό,τι να ναι», και ότι «ξέρεις τι εγώ κάνω μια δουλειά», συμπλήρωσε

Από την πλευρά του ο βουλευτής Β3′ Νοτίου Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης υπογράμμισε στο MEGA πως πέραν της ελληνικής δικαιοσύνης και της Εξεταστικής Επιτροπής, υπάρχει και το πόρισμα του ευρωπαίου εισαγγελέα. Εκεί λέει ότι αν είχε υλοποιηθεί η σύμβαση 717 δεν θα είχε γίνει ποτέ το δυστύχημα των Τεμπών», επισήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Στη συνέχεια είπε πως το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ψήφισε και για την εξεταστική επιτροπή που προτάθηκε από το ΚΚΕ ώστε «να ελέγξει ό,τι είχε γίνει από το 1997 αλλά αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι μία στιγμή αλλάζει τον ρου της ιστορίας: η κατάθεση-τοποθέτηση της κ. Καρυστιανού, που ευαισθητοποίησε εκατομμύρια πολίτες και υπέγραψαν το ψήφισμα, και λένε πως θέλουν να έχουν δικαιοσύνη», προσθέτοντας πως «έναν χρόνο μετά δεν έχουμε μάθει βασικά πράγματα που έχουν γίνει εκεί.

Δεν μπορεί να έχουμε τόσες μεγάλες καθυστερήσεις. Ως αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής δεν ένιωσα στιγμή ότι η συζήτηση έφτασε στο ύψος των περιστάσεων αλλά αναλώθηκε σε μικροκομματική ανάλυση δεδομένων».

Σπανάκης: Ο λαός τον Μάιο και τον Ιούνιο έδειξε σε ποια παράταξη και σε ποιο πρόσωπο έχει εμπιστοσύνη
Ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Β3′ Νοτίου Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ Βασίλης Σπανάκης υποστήριξε, μιλώντας στο MEGA, ότι «η σχέση μεταξύ των πολιτών και των κομμάτων φαίνεται και επιβεβαιώνεται από τις εθνικές εκλογές. Ο λαός τον Μάιο και τον Ιούνιο έδειξε σε ποια παράταξη και σε ποιο πρόσωπο έχει εμπιστοσύνη».

Υπογράμμισε ακόμη πως «η έρευνα γίνεται σε δύο επίπεδα, στη Βουλή όπου εξετάστηκαν συγκεκριμένοι, αυτές για τις πολιτικές ή μη ευθύνες και δεύτερον υπάρχει και η έρευνα της δικαιοσύνης. Οπότε κανείς δεν μπορεί να πει ότι κάποιος πάει να «σκεπάσει» ή κάτι τέτοιο. Υπάρχει ένα πόρισμα για τα Τέμπη όπου εξετάζει συγκεκριμένα ζητήματα παραδείγματος χάριν τη σύμβαση 717. Έπεσε αρκετό φως στην υπόθεση και φάνηκε ποια κυβέρνησης προχώρησε τη σύμβαση 717 και ποια είχε κωλυσιεργήσει σε αρκετά ζητήματα από το 2016. Βγήκε ένα πόρισμα που έχει τεκμηρίωση. Δεν υπάρχει κανένα θέμα συγκάλυψης. Και η 717 έχει βαρύτητα στο δυστύχημα στα Τέμπη, ωστόσο η 717 επί Καραμανλή προχώρησε. Η Εξεταστική έκανε μια αναλυτική και τεκμηριωμένη απάντηση σε απάντηση σε ερωτήματα που υπάρχουν. Δεν έχουμε επαναπαυθεί στο 40%».

 

 

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top