ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «Αμάλθεια» στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας ΠτΔ με Πρωθυπουργό της Ολλανδίας

Το «Αμάλθεια» στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας ΠτΔ με Πρωθυπουργό της Ολλανδίας

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης για την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας κ. Μαρκ Ρούτε.

Κατά τη συνομιλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Ολλανδό Πρωθυπουργό για την εν εξελίξει πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας μέσω του Σχεδίου «Αμάλθεια».

Η Ολλανδία είναι ανάμεσα στις χώρες που αναγνώρισαν και εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Σχέδιο, ενώ  αποτελούν μέρος της Κοινής Διακήρυξης που εξέδωσαν η Κυπριακή Δημοκρατία, η Ευρωπαϊκής Επιτροπή, τα ΗΑΕ, οι ΗΠΑ, το ΗΒ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Ρούτε για τις εξελίξεις σε σχέση με τον θαλάσσιο διάδρομο και τις συνεχιζόμενες ενέργειες για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο προς τη Γάζα, ενώ ο κ. Ρούτε εξέφρασε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον της χώρας του να συμμετέχει στο Σχέδιο «Αμάλθεια», καθώς και την επιθυμία και την πρόθεση της Ολλανδίας να συνδράμει την πρωτοβουλία μέσω υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Ο κ. Ρούτε ανέφερε ότι για τον σκοπό αυτό, την ερχόμενη Τρίτη θα επισκεφθεί την Κύπρο αρμόδιος Υπουργός της Ολλανδικής Κυβέρνησης μαζί με ομάδα συνεργατών του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Ρούτε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, από όπου επιστρέφει στην Κύπρο απόψε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top