ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 90 ανήλθαν οι αιτήσεις για έκδοση διατάγματος απαλλαγής οφειλών

Στις 90 ανήλθαν οι αιτήσεις για έκδοση διατάγματος απαλλαγής οφειλών

Στις 90 ανήλθαν μέχρι στιγμής οι αιτήσεις για έκδοση διατάγματος απαλλαγής οφειλών που κατατέθηκαν στην Υπηρεσία Αφερεγγυότητας, δήλωσε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Γιώργος Καροτσάκης, σημειώνοντας ότι έχει αρχίσει η διερεύνηση και επαλήθευση των στοιχείων για τις πρώτες 20 αιτήσεις.

Η Υπηρεσία έχει προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο για τις πρώτες 20 αιτήσεις, το οποίο αφορά την επαλήθευση των στοιχείων που έχουν υποβάλει οι χρεώστες και τα οποία αφορούν την οικονομική τους δυνατότητα, την περιουσία και τα δάνεια τους, πρόσθεσε. 

Ανέφερε επίσης ότι οι υπόλοιπες 70 αιτήσεις εξετάζονται ακόμη και δεν έχουν απορριφθεί, προσθέτοντας ότι όταν διαπιστωθεί πως εκ πρώτης όψεως πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας τότε θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο που είναι η διερεύνηση και η επαλήθευση των στοιχείων.

Στη συνέχεια η Υπηρεσία θα καταθέσει αίτηση στο δικαστήριο για εξασφάλιση διατάγματος απαλλαγής οφειλών, σημείωσε.

Ο κ. Καροτσάκης είπε ακόμη ότι προς επαλήθευση των στοιχείων, η Υπηρεσία έρχεται σε επαφή με όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και με τους πιστωτές του αιτητή.

Επιπλέον, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας είπε ότι υπήρξαν και δύο αιτήσεις για προσωπικά σχέδια αποπληρωμής (αναδιαρθρώσεις χρεών), σύμφωνα με το πλαίσιο αφερεγγυότητας, τις οποίες θεωρούμε, όπως σημείωσε, “πως είναι λίγες και γίνονται προσπάθειες να αυξηθεί και αυτός ο αριθμός”.

Ο κ. Καροτσάκης επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω ενημέρωσης του κοινού για το θέμα των προσωπικών σχεδίων αποπληρωμής και εκπαίδευσης των ιδιωτών Συμβούλων Αφερεγγυότητας “για να είναι σε θέση να συμβουλεύουν για τη λύση που μπορεί να έχει ένας χρεώστης”.

Επί του προκειμένου, ανέφερε ότι οι Σύμβουλοι Αφερεγγυότητας θα εκπαιδευθούν εντός Οκτωβρίου και στις 10 Νοεμβρίου θα γίνει η πρώτη εξέταση τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top