ΔΙΕΘΝΗ

Βιβλική καταστροφή: Τουλάχιστον 18 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχασαν τη ζωή τους από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους - Βίντεο

Βιβλική καταστροφή: Τουλάχιστον 18 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχασαν τη ζωή τους από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους - Βίντεο

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφοδρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τις νότιες και κεντρικές ΗΠΑ προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο βόρειο Τέξας, οκτώ στο Αρκάνσας, δύο στην Οκλαχόμα και ένας στο Κεντάκι. Δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και σχεδόν 500.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε πολλές πολιτείες χθες.

Οι ανεμοστρόβιλοι ανέτρεψαν φορτηγά, έκλεισαν αυτοκινητόδρομους και άφησαν δεκάδες χιλιάδες άτομα χωρίς ρεύμα

Κάτοικοι του Τέξας αντικρίζουν την καταστροφή

Ο σερίφης Ρέι Σάπιγκτον της κομητείας Κουκ του Τέξας δήλωσε ότι στον αριθμό των νεκρών «περιλαμβάνονται δύο παιδιά ηλικίας δύο και πέντε ετών και τρία μέλη της ίδιας οικογένειας». Πλάνα από την κομητεία έδειχναν ένα πρατήριο καυσίμων και σταθμό ανεφοδιασμού να έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από κάμερα ασφαλείας του σταθμού ανεφοδιασμού, όπου είχαν εγκλωβιστεί περίπου 150 άνθρωποι όταν χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος, επτά από τους οποίους δεν τα κατάφεραν – ανάμεσά τους δύο παιδιά. Οι φωνές και τα ουρλιαχτά που ακούγονται στο βίντεο είναι ανατριχιαστικά.

Σχεδόν 500.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας των σφοδρών καταιγίδων

Άλλο βίντεο από κάμερα σε ταμπλό αυτοκινήτου καταγράφει τη στιγμή που χτυπά ο ανεμοστρόβιλος, ενώ η μητέρα με την κόρη ακούγονται να ουρλιάζουν καθώς δεν προλαβαίνουν να απομακρυνθούν εγκαίρως και εγκλωβίζονται στο επίκεντρο.

Βιβλική καταστροφή

Οι ανεμοστρόβιλοι ανέτρεψαν φορτηγά, έκλεισαν έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στο Ντάλας και άφησαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους χωρίς ρεύμα σε όλη την περιοχή. «Μέσα σε δύο λεπτά, όλα χάθηκαν», λένε κάτοικοι που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται.

Ο υποδιοικητής του Τέξας, Νταν Πάτρικ, δήλωσε ότι οι μονάδες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της πολιτείας είχαν ενεργοποιηθεί για να ανταποκριθούν στα προβλήματα που θα προκαλούσε ο ανεμοστρόβιλος. «Παρακαλώ προσευχηθείτε για τις οικογένειες. Η απώλειά τους είναι ασύλληπτη» δήλωσε.

Οι καταιγίδες στο Τέξας συμπίπτουν με τη ζέστη που έσπασε ρεκόρ σε άλλα τμήματα της πολιτείας, με τους κατοίκους να λαμβάνουν προειδοποιήσεις για τριψήφιες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στην Οκλαχόμα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κομητεία Μέις και άλλοι έξι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την τοπική υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων αναγκών. Αξιωματούχοι του Αρκάνσας δήλωσαν ότι μια 26χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή έξω από ένα κατεστραμμένο σπίτι στο Όλβι, ενώ υπάρχουν αναφορές για πολλούς τραυματίες.

Στην πόλη Ρότζερς του Αρκάνσας είχαν εγκλωβιστεί μετά την πτώση δέντρων και γραμμών ηλεκτροδότησης από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου, ενώ στο Κεντάκι ένας άνδρας σκοτώθηκε από πτώση δέντρου.

Οι τελευταίοι ανεμοστρόβιλοι ακολουθούν έναν άλλο ισχυρό ανεμοστρόβιλο που διέσχισε μια αγροτική πόλη της Αϊόβα και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους νωρίτερα τον Μάιο.

Να σημειωθεί ότι οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για περίοδο τυφώνων στον Ατλαντικό, που αρχίζει τον επόμενο μήνα.

Πηγή: in.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούς



Δεύτερη θητεία Φον ντερ Λάιεν στηρίζει ο ΠτΔ - «Στόχος να κλείσουν οι διαδικασίες τον Ιούλιο»

Δεύτερη θητεία Φον ντερ Λάιεν στηρίζει ο ΠτΔ - «Στόχος να κλείσουν οι διαδικασίες τον Ιούλιο»

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα πρέπει να συνεχίσει για δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ξεκάθαρο, τόνισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως ελπίζει οι διαδικασίες για την ανάδειξη της ηγεσίας της ΕΕ για τα επόμενα πέντε χρόνια να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top