ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία €25 εκ. μεταξύ Κομισιόν και GEANT

Συμφωνία €25 εκ. μεταξύ Κομισιόν και GEANT

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε συμφωνία με το ζωτικής σημασίας Πρόγραμμα GEANT GN4-1 για €25 εκατομμύρια, στηρίζοντας έτσι την επιστήμη της ηλεκτρονικής υποδομής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Ερευνητικού και Ακαδημαϊκού Δικτύου (ΚΕΑΔ - www.cynet.ac.cy) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υπογράψει συμφωνία για την τρέχουσα φάση του προγράμματος GEANT, GN4-1, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2016.

Το ΚΕΑΔ ανήκει στην κοινοπραξία των εθνικών φορέων που έχουν αναπτύξει και διαχειρίζονται το GEANT και αξιοποιεί τις υπηρεσίες του προς όφελος της Κύπρου.

Σε δήλωση του ο επικεφαλής του τομέα ηλεκτρονικών υποδομών στο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Augusto Burgueno Arjona, ανάφερε ότι εξασφαλίζοντας παγκοσμίως ηγετική θέση διασύνδεσης μεταξύ της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου για στήριξη της Παγκόσμιας Ερευνητικής Συνεργασίας, το GEANT συνεχίζει να υποστηρίζει τους ερευνητές και γενικά την κοινότητα στο να συμβάλει στην στρατηγική Ανάπτυξης της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΑΔ, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου Ανδρέας Πιτσιλλίδης ανέφερε ότι το πρόγραμμα GEANT, υλοποίησε και διαχειρίζεται, το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο υποδομής (communication network infrastructure) προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ερευνητικής και Εκπαιδευτικής κοινότητας και κατατάσσεται παγκόσμια ως το πιο προηγμένο δίκτυο. Παρέχει παγκόσμια διασύνδεση και μακρά ιστορία εκπλήρωσης των αναγκών της Ευρωπαϊκής ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας που συμπεριλαμβάνει οργανισμούς όπως το CERN, το Νότιο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο, EUMESTAT και το Ευρωπαϊκό Μοριακό Βιολογικό Εργαστήριο καθώς επίσης και προγραμμάτων σε μερικά από τα μεγαλύτερα επιστημονικά προγράμματα της εποχής μας όπως την έρευνα πυρηνικής αντίδρασης, ανθρώπινου γονιδιώματος, υγείας, υψηλής ενεργειακής φυσικής, διαστημικής έρευνας, ασφάλειας τροφίμων αλλά και του κινδύνου μόλυνσης της γης και αποτελεί πόλο έλξης και διασύνδεσης για αντίστοιχα Εθνικά δίκτυα εκτός Ευρώπης.

«Το GEANT αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο και βασικό εργαλείο για 50 εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρη την Ευρώπη» σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΚΕΑΔ, Δρ Αγαθοκλή Στυλιανού. Η παροχή δικτύου με πολύ ψηλές ταχύτητες και μια ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, ταυτοποίησης και εξουσιοδότησης το GEANT εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη και σιγουριά που θεωρείται απαραίτητη σε συνεργασίες μεταξύ οργανισμών για μεταφορά πληροφοριών και υπηρεσιών, όπως υπολογιστικού νέφους, εξήγησε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top