ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα Φονικά που συγκλόνισαν την Κύπρο το 2015 - 13 θύματα - Σκοτωμοί για ένα τραπέζι κι ένα αυτοκίνητο... (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Τα Φονικά που συγκλόνισαν την Κύπρο το 2015 - 13 θύματα - Σκοτωμοί για ένα τραπέζι κι ένα αυτοκίνητο... (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Το 2015 είναι ίσως από τις χρονιές που τα φονικά που έχουν διαπραχθεί θα μείνουν ανεξίτηλα στην μνήμη μας και πιο πολύ για εμάς τους δημοσιογράφους.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Η πικρή αλήθεια είναι πως τα περισσότερα από τα θύματα των φονικών που είχαμε φέτος, είναι νεαρής ηλικίας, ενώ τα πέντε από τα δέκα φονικά διαπράχθηκαν τους δυο τελευταίους μήνες του έτους. Αυτό που προβληματίζει έντονα είναι η κοινωνία που καλούμαστε να ζήσουμε και ποια κοινωνία έχουμε κτίσει!

Οικογενειακές τραγωδίες που έχουν συγκλονίσει αλλά και φονικά τα οποία σκιαγραφούν ένα άλλο χαρακτήρα από αυτόν που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Τα δυο από τα δέκα φονικά διερευνώνται από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων. 

17/02/2015: Στόχος το Αλεξούι – Θύμα ο 28χρονος φρουρός του

Τρίτη βραδύ, η πληροφορία που δεχθήκαμε αφορούσε πυροβολισμούς και έκρηξη σε οικία στο Στρόβολο. Επιχειρήθηκε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη με αντιαρματικό RPG. Θύμα, ο 28χρονος Στέφανος Παπαδόπουλος, μέλος της φρουράς του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Ο άτυχος νεαρός έτυχε να ήταν στο αυτοκίνητο το οποίο δέχθηκε τη ρουκέτα καθώς και τους πυροβολισμούς. Δυστυχώς τα τραύματα του ήταν τόσο σοβαρά που η μάχη των γιατρών για να σώσουν τη ζωή του ήταν άνιση. Μέχρι σήμερα οι δράστες παραμένουν άφαντοι.!

08/05/2015:  Φονικό Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς - Τους σκότωσε ο ανιψιός τους για ένα τραπέζι!

Νεκροί με τραύματα από πυροβολισμούς εντοπίστηκαν γύρω στις 21:30 το βράδυ της Πέμπτης 08/05/2015 σε περιοχή μεταξύ των χωριών Άγιος Ιωάννης και Άγιος Θεόδωρος Πιτσιλιάς οι Σάββας και η Κυριακή Σοφοκλέους, 74 ετών 78 ετών αντίστοιχα.

Τα πτώματα των ηλικιωμένων βρήκε συγχωριανός τους που μαζί με άλλους αναζητούσε το ζευγάρι, αφού δεν έδωσαν σημεία ζωής από την περασμένη Τετάρτη (06/05). Βρέθηκαν μέσα σε μικρή αποθήκη στο περιβόλι τους στην κοίτη του ποταμού. Δράστης του φονικού, ο 30χρονος ανιψιός του ζεύγους, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης πήρε το όπλο και σκότωσε θεία και θείο γιατί δεν τον είχαν προσκαλέσει σε οικογενειακή συγκέντρωση.

16/05/2015 – Δολοφονία «Σιάλου» - Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Με δύο σφαίρες δολοφονήθηκε ο 39χρονος, Μιχάλης Αναστασίου, βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου (16/5/2015) απανθρακωμένος στο φλεγόμενο αυτοκίνητο του κοντά στην αερογέφυρα κοντά στην έξοδο Ξυλοφάγου στη Κύπρο.

Πίσω απο το απανθρακωμένο πτώμα, φαίνεται ότι κρύβεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών και η αστυνομία των Βάσεων διερευνά φόνο εκ προμελέτης. Ο  39χρονος, Μιχάλης Αναστασίου, γνωστός ως Σιάλος, γνωστό πρόσωπο στον κόσμο της νύχτας, ο οποίος αποτέλεσε στόχο εγκληματικής ενέργειας και στο πρόσφατο παρελθόν.

30/08/2015: Φονικό Δεκέλειας: Το αντικείμενο της λογομαχίας έκανε τον 21χρονο να μαχαιρώσει την 46χρονη μάνα…

Κυριακη 30/08/2015 - Μια έντονη λογομαχία με την μητέρα του ήταν αυτό που «όπλισε» το χέρι του… Ο φερόμενος ως μητροκτόνος Αμίρ Αμπντέλ Αζιζ 21 χρονών κουρδικής καταγωγής από το Ιράκ, αρνείται πεισματικά ότι αυτός μαχαίρωσε και σκότωσε τη μητέρα του Γιασμίν Μουράτ Μανσουρ 46 χρόνων.

Ο θάνατος της 46χρονης προήλθε από πολλαπλά τραύματα στον λαιμό της από αιχμηρό αντικείμενο δηλαδή από μαχαίρι (τουλάχιστον 4 μαχαιριές), ο συλληφθείς γιος της, ο οποίος κρατείται σχετικά με την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης της μάνας του, εξακολουθεί να αρνείται ότι αυτός επέφερε το μοιραίο στην άτυχη γυναικά. Την υπόθεση διερευνά οι Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας.   

14/10/2015: Ο παιδοκτόνος της Παραμύθας – Σκότωσε τον γιο του για το αυτοκίνητο!

Μεσημέρι της Τέταρτης 14/10/2015… Η πληροφορία αφορά τη δολοφονία ενός 19χρονου στρατιώτη. Το αίμα μας παγώνει προσπαθώντας να συλλάβουμε πώς ένας πατέρας μπορεί να σκοτώσει το παιδί του. Θύμα ο Οδυσσέας Θεμιστοκλέους. Τον πυροβόλησε με το κυνηγετικό όπλο ο πατέρας του, μετά από διαπληκτισμό που είχαν.

Ο δεύτερος γιος δεν πρόλαβε να σώσει τον αδελφό του, ενώ απέσπασε το όπλο και κτύπησε επαλειμμένα με τον υποκόπανο τον δράστη (πατέρα του). Ο Τιμολέων Θεμιστοκλέους παραμένει μέχρι και σήμερα κλινήρης και φρουρούμενος στο Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ στην Παλώδια σε κατάσταση… ζωντανού-νεκρού.

01/11/2015: Άφαντος ο δράστης της Ντανιέλας – Την έδεσε πισθάγκωνα

Στραγγαλισμένη βρέθηκε την Κυριακή 01/11/2015 η 36χρόνη Μολδαβή Ντανιέλα Ρόσκα στο διαμέρισμα της στη Λάρνακα.

Η Ντανιέλα Ρόσκα βρέθηκε δεμένη πισθάγκωνα, ενώ δέχθηκε βαριά κτυπήματα τόσο στο πρόσωπο όσο και στο κεφάλι. Ο δολοφόνος την ατυχής 36χρονης μένει μέχρι και σήμερα άφαντος ενώ το έργο της Αστυνομίας είναι  δύσκολο καθώς η κοπέλα είχε… μεγάλο κύκλο γνωριμιών σε όλη την Κύπρο. Η υπόθεση οδηγείται στα ανεξιχνίαστα εγκλήματα.!

13/11/2015 : Σκότωσε τον 70χρονο πατέρα- «Έκανα το καλύτερο, τον εξιλέωσα»

Παρασκευή 13/11/2015 το μεσημέρι, ο 39χρονος πατροκτόνος του Αρχαγγέλου πυροβόλησε και σκότωσε τον 70χρονο πατέρα του, ενώ οι δύο βρίσκονταν στην οικία τους στη Λευκωσία.

Ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα…  Μετά την πράξη του, φέρεται να είπε σε αστυνομικούς τα ακόλουθα: «Τον εξιλέωσα. Έκανα το καλύτερο για τον πατέρα μου».

Το θύμα διέμενε στην Κύπρο από το 1975 και μέχρι το 2008 ήταν επιτετραμμένος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Κύπρο.

Ο πατέρας του δράστη αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, ενώ πυροβολήθηκε από τον γιό του με πιστόλι στο κεφάλι.

24/11/2015 :Τριπλό φονικό –  Ο παρανοϊκός δολοφόνος με το κουζινομάχαιρο

Η πόλη της Λεμεσού συγκλονίζεται. Γύρω στις 19:30 το βραδύ της Τρίτης 24/11/2015 τρία νεαρά πρόσωπα ηλικίας 19,21 και 24 χρόνων, δυο εκ των οποίων αδέλφια, δολοφονούνται άγρια στο κέντρο της πόλης. Δυο οικογένειες ντυθήκαν στα μαύρα.

Δράστης, ο 31χρονος Χριστάκης Θωμά, γνωστό πρόσωπο στην Αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών, κλοπών και διαρρήξεων. Αφαίρεσε τη ζωή από τα αδέρφια Παράσχο και Κωνσταντίνο Ντορζή, αλλά και σύντροφο της ξαδέλφης τους, Αιμίλιο Μιλτιάδους, με κουζινομάχαιρο, που άρπαξε από την ταβέρνα του πατέρα του, αφού πρώτα είχε διαπληκτιστεί με τα θύματά του.

Ο ίδιος κυνηγούσε τους τρεις από την πλατεία Ηρώων μέχρι την οδό Ανεξαρτησίας και από εκεί στην οδό Αριστοτέλους τραυματίζοντας τους θανάσιμα. Εντοπίστηκε μετά από δυο ημέρες από μέλη της Αστυνομίας Λεμεσού. Μόλις συνελήφθη άρχισε να κλαίει γοερά! Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Κακουργιοδικείου αρχές του έτους.

16/12/2015: Νεκρή γυναίκα στο Λυκαβητό – Προηγήθηκε καβγάς με τον πρώην σύζυγο της

Η 36χρονη άτυχη γυναίκα απεβίωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης 16/12/2015 λόγω οξέως εμφράγματος μυοκαρδίου στο Γηροκομείο όπου εργαζόταν στο Λυκαβητό.

Η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του 46χρονου πρώην συζύγου της, αφού πληροφορίες τον φέρουν να είχε διαπληκτιστεί μαζί της πριν επέλθει το μοιραίο. Η υπόθεση διερευνάται από το ΤΑΕ Λευκωσίας.

28/12/2015 – «Κτύπησαν» οι  φατρίες της Λευκωσίας – «Καρτέρι» θανάτου για τον 23χρονο «Τρέλλα».

Ξημερώματα της Δευτέρας 28/12/2015, φόνος με θύμα τον Τάσο Γεωργίου, 23 χρόνων στον Στρόβολο. Νεκρός από 9 σφαίρες ο «Τρέλλας». Ο εκτελεστής γνώριζε ότι ο 23χρονος βρισκόταν στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας στην οδό Θέρμης και του έστησε καρτέρι θανάτου.

Νωρίτερα, γύρω στις 02:30 είχε γίνει βομβιστική επίθεση σε βάρος αυτοκινήτου 37χρονου στη Λακατάμια. Οι έρευνες της Αστυνομίας θα καταλήξουν αν τα δυο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους. Ο «Τρέλλας» γνωστό πρόσωπο και αυτός στην Αστυνομία, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως τόσο ο 23χρονος όσο και ο 37χρονος ανήκαν σε αντιμαχόμενες φατρίες. Η υπόθεση διερευνάται από το ΤΑΕ Λευκωσίας, με τα κλειστά κυκλώματα και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα να δίνουν φως στην υπόθεση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Πέρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top