ΥΓΕΙΑ

Θέμα ασφάλειας νοσηλευτών και ασθενών από επιθετική συμπεριφορά καταδίκων εγείρει το ΔΣ Νοσ. Προσωπικού

Θέμα ασφάλειας νοσηλευτών και ασθενών από επιθετική συμπεριφορά καταδίκων εγείρει το ΔΣ Νοσ. Προσωπικού

Το θέμα της εισαγωγής για νοσηλεία καταδίκων από τις Κεντρικές Φυλακές στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, οι οποίοι έχουν “άκρως επιθετική συμπεριφορά” εγείρει σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Ο Κλάδος αναφέρει ότι “το θέμα θα συζητηθεί σε αυριανή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις μη αποκλειόμενων δυναμικών μέτρων, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια τόσο του προσωπικού και των ασθενών όσο και της κοινωνίας”.

Προσθέτει ότι “συχνά μεταφέρονται από τις Κεντρικές Φυλακές `βαρυποινίτες` με άκρως επιθετική συμπεριφορά προς το προσωπικό και τους ασθενείς και ενώ τα άτομα αυτά, συνοδεύονται από δεσμοφύλακες με αυξημένη συνοδεία (ενίσχυση από μέλη της μηχανοκίνητης μονάδας) αφήνονται στο θάλαμο χωρίς στη συνέχεια να έχουν φύλαξη από δεσμοφύλακες ή αστυνομικούς”.

Αναφέρει, ακόμη, ότι “σχεδόν καθημερινά το προσωπικό και οι ασθενείς κινδυνεύουν, ενώ ορισμένες φορές έχουν κτυπηθεί νοσηλευτές και άλλοι ασθενείς”.

Το ΔΣ του Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σημειώνει ότι “εδώ και ένα μήνα, έχουν σταλεί επιστολές στους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, χωρίς ωστόσο να ληφθεί οποιαδήποτε απάντηση, ούτε να παρθούν διορθωτικά μέτρα”.

Προσθέτει ότι “μέχρι σήμερα, οι νοσηλευτές εργάζονται άοκνα και φιλότιμα στο συγκεκριμένο θάλαμο και έχουν επιδείξει υπεύθυνη στάση και υπομονή, παράλληλα όμως, κρίνεται σημαντικό να επισημανθούν, οι πρόδηλοι κίνδυνοι που ελλοχεύουν σε θέματα ασφάλειας”.

Σύμφωνα με το άρθρο 15(α) του περί Φυλακών Νόμου του 1996, και τη σχετική ανακοίνωση των Νοσηλευτών, “κάθε κατάδικος, θα πρέπει να έχει κατάλληλη συνοδεία κατά την περίθαλψη του σε νοσοκομείο”.

“Δυστυχώς όμως η σχετική πρόνοια του Νόμου δεν εφαρμόζεται στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας και η πιο πάνω κατάσταση, σε συνδυασμό με την ακατάλληλη κτηριακή υποδομή του θαλάμου εισδοχής ανδρών, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια όχι μόνο των Νοσηλευτών και των ασθενών, αλλά και όλων των πολιτών, καθώς είναι ευκολότερο να δραπετεύσουν, με όλους τους συνεπακόλουθους κινδύνους”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΣ του Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top