ΕΛΛΑΔΑ

Το κυπριακό εστιατόριο που θα σαρώσει στην Αθήνα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το κυπριακό εστιατόριο που θα σαρώσει στην Αθήνα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Άρτι αφιχθέν στο κέντρο της πόλης διακρίνεται για τις παραδοσιακές γεύσεις του.

Στη συμβολή των Μιχαλακοπούλου και Παπαδιαμαντοπούλου στο κέντρο της Αθήνας (λίγα μόλις βήματα από τη στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής) από μέσα Μαρτίου έκανε την εμφάνισή της η Φουκού. Το εστιατόριο τιμά ιδιαιτέρως τον τόπο καταγωγής του (φουκού στα κυπριακά είναι η ψησταριά) και, έτσι, σερβίρει παραδοσιακές, γευστικές προτάσεις της κυπριακής κουζίνας.

Εκτελεσμένες με σύγχρονες τεχνικές και σερβιρισμένες στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους, οι αυθεντικές κυπριακές συνταγές που θα δοκιμάσετε εδώ παρασκευάζονται αποκλειστικά από επιλεγμένες, αγνές πρώτες ύλες που καταφτάνουν στην κουζίνα της Φουκού απευθείας από την Κύπρο.

foukou_5_edited

Τα πιάτα μαγειρεύονται με τρεις τρόπους –στα κάρβουνα, στο φούρνο ή μαγειρευτά– και καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα, ώστε να ικανοποιούν τις επιθυμίες και τα γούστα του κάθε πελάτη. Χειροποίητες σεφταλιές, κρασάτα λουκάνικα, κυπριακός παστουρμάς και φυσικά κυπριακό χαλούμι όλα ψημένα στο κάρβουνο και σερβιρισμένα μέσα σε κυπριακή πίτα, το πιάτο- συνώνυμο θα λέγαμε του εστιατορίου.

Από τις υπόλοιπες προτάσεις του καταλόγου μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα κλέφτικο (σιγομαγειρεμένο αρνάκι για 7 ώρες στο φούρνο με πατάτες), ραβιόλες με γέμιση χαλούμι και δυόσμο, κούπα με κιμά (φύλλο από πλιγούρι τηγανητό με γέμιση χοιρινό κιμά, μαϊντανό και πιπεριά), μακαρονάκι κοφτό χωριάτικο με τρίμα χαλούμι, χαλούμι στη σχάρα.

foukou_10_edited

Σημειώστε ότι καθημερινά διαθέτει τρία διαφορετικά πιάτα ημέρας καθώς και τέσσερις επιλογές σε ψάρι εκτός καταλόγου –φρέσκος σολομός στη σχάρα, σαρδέλα ψητή σχάρας, καλαμάρι μαγειρευτό, χταπόδι «καθιστό» στην κατσαρόλα (με κρασί, κανέλα, δάφνη και ελαιόλαδο).

Αν είστε με παρέα (πάνω από 2 άτομα) σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε τον «κυπριακό μεζέ» –μια επιλογή από 20 διαφορετικούς κυπριακούς μεζέδες για να δοκιμάσετε ό,τι καλύτερο υπάρχει στην κυπριακή, παραδοσιακή κουζίνα. Ολοκληρώστε το γεύμα ή το δείπνο σας με ένα από τα πιο παραδοσιακά γλυκά της Κύπρου, τα «δάχτυλα», τηγανητό χειροποίητο φύλλο με σιρόπι και ξηρούς καρπούς.

foukou_6_edited
foukou_7_edited

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top