ΕΛΛΑΔΑ

Όλα τα αστεία περιστατικά από την επίσκεψη του Κάρολου στην Ελλάδα

Όλα τα αστεία περιστατικά από την επίσκεψη του Κάρολου στην Ελλάδα

Πολύ ενδιαφέροντα περιστατικά, ευτράπελα και περίεργα είχε η διήμερη επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους της Βρετανίας στην Ελλάδα.

Από τα περίεργα και ενδιαφέροντα ξεχωρίζουν πάντως τα εξής:

Συγκεκριμένα στην Κρήτη όπου βρίσκονται από την Παρασκευή (11/5) το πριγκηπικό ζεύγος, κάτοικος στα Μάλια έστησε μια μαντινάδα προς τιμήν τους που όμως ήταν… στα αγγλικά.

Επίσης, ένας γνωστός συλλέκτης κλασικών αυτοκινήτων πρότεινε στην ασφάλεια του ζευγαριού να πάει στο αεροδρόμιο και να τους παραλάβει με τη Rolls Royce Silver Shadow 1972 μιας και είναι ένα πολυτελές βρετανικό ιστορικό αυτοκίνητο.

Κατά την διάρκεια της ξενάγησής της με την Μπέττυ Μπαζιάνα στο μουσείο Μπενάκη, η Καμίλα ήταν διαβασμένη και έδωσε έμφαση στο νεοελληνικό κομμάτι, κυρίως σε κεντήματα και επιταφίους.

Είπε μάλιστα κάποια στιγμή, όπως αναφέρει ο «Μικροπολιτικός» των Νέων, πως θα ζήλευε ο σύζυγός της που δεν είχε έλθει στο χώρο. Για την Ιστορία, την ξενάγηση έκανε η έμπειρη Κέλλη Μπουρνή που έχει ξεναγήσει και άλλους υψηλούς προσκεκλημένους.

Ο δε Κάρολος το μεσημέρι της Πέμπτης επισκέφτηκε το θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ» στον Φλοίσβο και εκεί είχε ένα ενδιαφέρον τετ α τετ. Παρών στο «Αβέρωφ» ήταν και κάποιος που είχε υπηρετήσει στο πλοίο το 1940-41.

Πρόκειται για τον 97χρονο ναύαρχο Θεόδωρο Λυμπεράκη που είχε συμμετάσχει με την κορβέτα «Τομπάζης», ως σημαιοφόρος τότε στην απόφαση της Νορμανδίας.

Το μυστικό

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ένα μυστικό ενώνει τη Γιάννα Αγγελοπούλου με τον πρίγκιπα της Ουαλίας και διάδοχο του βρετανικού θρόνου Κάρολο; Η Γιάννα φιλοξενούσε συχνά στο πολυτελές σπίτι της στο Λονδίνο τον Κάρολο και την Καμίλα Πάρκερ, πολύ προτού επισημοποιηθεί η σχέση τους και εκδοθεί το διαζύγιό του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Το αποκάλυψε η ίδια στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, θέλοντας να δείξει με αυτόν τον τρόπο πόσο καλά γνωρίζει το πριγκιπικό ζεύγος του Ηνωμένου Βασιλείου. Τόσο καλά που η Γιάννα ήρθε στην Αθήνα από το Λονδίνο μόνο και μόνο για να τιμήσει, όπως έλεγε, τον Κάρολο και την Καμίλα.

Ετσι ο Κάρολος δεν της χάλασε το χατίρι και όταν η Γιάννα τον κάλεσε την Τετάρτη το απόγευμα για ένα… cup of tea (with cookies) στο σπίτι της στη Φιλοθέη (αυτό που μοιάζει λόγω σχήματος με διαστημόπλοιο), πήρε την Καμίλα και της έκανε επίσκεψη. Βέβαια αναστάτωσε λιγάκι τη γειτονιά με τις αστυνομικές δυνάμεις που περικύκλωσαν την περιοχή, αλλά, πώς να το κάνουμε, τσάι είναι αυτό με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

Τι μπορεί όμως να συζήτησε η Γιάννα με τον Κάρολο και την Καμίλα; Τη ρώτησα ευθέως και μου απάντησε ότι έγινε μια γενική συζήτηση, κυρίως για πολιτιστικά θέματα. Τη ρώτησα εάν μίλησαν για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ή έστω για πολιτικά, εάν δηλαδή αναφέρθηκε ο 70χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου στους Τσίπρα, Μητσοτάκη και άλλους. Απάντηση δεν πήρα, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι όντως υπήρξε συζήτηση για την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Το δεύτερο μυστικό με τον Κάρολο το κουβαλούσε πάνω της η κυρία Αγγελοπούλου. Ηταν μια καρφίτσα, την οποία, όπως είπε, της τη χάρισε ο διάδοχος. Μόλις τον είδε στο Προεδρικό το πρώτο πράγμα που έκανε (μετά την υπόκλιση) ήταν να του δείξει την καρφίτσα. Τη ρώτησα τι συμβολίζει αυτή η καρφίτσα. Μου απάντησε: «Κάτι δικό μας, πού να σ’ το εξηγώ τώρα».

Η βόλτα

Κατά τη διάρκεια της βόλτας τους, η Καμίλα, σύζυγος του Καρόλου, είδε έναν κουλουρά και της έκαναν εντύπωση τα κουλούρια που πουλούσε. Αμέσως ο πρίγκιπας έβγαλε χρήματα, της αγόρασε το κουλούρι και συνέχισαν τη βόλτα τους.

Στη συνέχεια, η εργαζόμενη στο ανθοπωλείο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης προσέφερε στην Καμίλα ένα μπουκέτο με πανέμορφα λουλούδια.

Ο κόσμος ήθελε να βγάλει φωτογραφίες μαζί τους, φωνάζανε και στους δύο «We love you».

Η βόλτα όμως είχε απ’όλα. Εκτός από κουλούρια και λουλούδια είχε και λουκουμάδες, με την πωλήτρια στο μαγαζί να δηλώνει ότι το πριγκιπικό ζεύγος δοκίμασε λουκουμάδες με μέλι και κανέλα.

Η βόλτα τους περιελάμβανε στάση σε γνωστή καφετέρια της πλατείας Αγίας Ειρήνης, όπου οι δύο τους ήπιαν από ένα freddo cappuccino, χωρίς καλαμάκι!

Η πρώτη μέρα

Όπως αποκάλυψε ο Βηματοδότης, την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, την ώρα που το πριγκιπικό ζεύγος προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Μάκης Μπαλαούρας έψαχνε εναγωνίως στους διαδρόμους της Βουλής να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του πει με χιούμορ: «Βάζεις την Περιστέρα να κάνει παρέα με διάφορες… ρυτιδιασμένες για να φαίνεται αυτή η πιο ωραία».

Μάλιστα, το έλεγε και το ξανάλεγε δημοσίως και όσοι τον άκουγαν δεν πίστευαν στα αφτιά τους. Και όταν τον ρώτησαν με ποιες άλλες την έβαλε ο Τσίπρας να κάνει παρέα, ο κ. Μπαλαούρας είχε έτοιμη την απάντησή του: «Αυτή του Μακρόν, πώς τη λένε, μωρέ, την Μπριζίτ».

Τα δώρα

Προ εκπλήξεως βρέθηκε ο Κάρολος, αφού σίγουρα δεν περίμενε το δώρο που του έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκαλώντας ευχάριστη έκπληξη στον πρίγκιπα. Αυτό διότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε στα χέρια του έναν… άσο. Κάποιος πολίτης έδωσε στον Πρόεδρο προσκλητήριο της βάφτισης του πρίγκιπα Φιλίππου, δηλαδή του συζύγου της βασίλισσα Ελισάβετ και πατέρα του διαδόχου, Καρόλου. Η βάφτιση είχε γίνει στο Μον Ρεπό, στην Κέρκυρα, τον Οκτώβριο του 1921.

Μάλιστα, ο συλλέκτης που έδωσε στον Προκόπη Παυλόπουλο το προσκλητήριο του έδωσε και το μενού της βάφτισης.

Ενδιαφέρον προκάλεσε και το δώρο του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον Κάρολο. Ηταν μια εικόνα της Παναγίας την οποία είχε σχεδιάσει ο ίδιος.

Τα αστεία δεν έλειψαν ούτε στην συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπου πέρα από τις… τυπικές δηλώσεις, στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν έλειψαν και τα αστεία.

Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρίγκιπα, αναφέρθηκε στην πρέσβη της Βρετανίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ, λέγοντας ότι «η πρέσβης σας στην Ελλάδα μιλάει ελληνικά καλύτερα και από εμάς τους ίδιους». Και ο Κάρολος όμως είχε ένα αστείο να ανταποδώσει, λέγοντας πως είναι ευγνώμων για την υποδοχή αλλά πως έχει… ξεχάσει την προηγούμενη επίσκεψή του γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια.

Από εφημερίδα Τα Νέα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top