ΕΛΛΑΔΑ: Στις 18:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη για την άρση των περιοριστικών μέτρων

ΕΛΛΑΔΑ: Στις 18:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη για την άρση των περιοριστικών μέτρων

Το συνολικό σχέδιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων θα ανακοινώσει σήμερα στις 18:00 ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πλάνο, το οποίο θα εξειδικευτεί αμέσως μετά από έξι Υφυπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, θα περιλαμβάνει σταδιακή άρση των μέτρων από τις 4 Μαϊού και άνοιγμα τομέων της αγοράς ανά δεκαπενθήμερο, όταν και θα αξιολογείται εκ νέου η κατάσταση προκειμένου να ληφθούν τα επόμενα μέτρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τις 4 Μαΐου θα γίνεται ελεύθερη μετακίνηση εντός του νομού μόνιμης κατοικίας και με εξαιρέσεις η μετάβαση σε νησιά και επαρχία, ενώ θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και τα καταστήματα προσωπικής υγιεινής. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, χθες, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο πρώτο στάδιο οι εκκλησίες θα παραμείνουν ανοικτές μόνο για ατομική λατρεία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του υπεύθυνου του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρα θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε ΜΜΜ και κλειστούς χώρους, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου μια τέτοια χρήση αντενδείκνυται για ιατρικούς λόγους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πτώμα στη Λάρνακα: Αυτό είναι το φονικό όπλο – Σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε η σορός

Πτώμα στη Λάρνακα: Αυτό είναι το φονικό όπλο – Σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε η σορός

To TAE Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις σχετικά με τον εντοπισμό πτώματος άνδρα στην επαρχία Λάρνακας, το οποίο φαίνεται να σχετίζεται με την υπόθεση απαγωγής του 22χρονου SHAHRUAR AHMED EMON, από το Μπαγκλαντές. Η σορός εντοπίστηκε νωρίς το απόγευμα σήμερα, μετά από υπόδειξη 22χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την υπόθεση απαγωγής.