ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κανένα κρούσμα στην Κίνα - Στην 2η θεση η Βραζιλία

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κανένα κρούσμα στην Κίνα -  Στην 2η θεση η Βραζιλία

Η Κίνα δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα του νέου κορωνοϊού, για πρώτη φορά από τότε που η χώρα ξεκίνησε να δημοσιεύει στοιχεία για την επιδημία τον Ιανουάριο.

Η ασθένεια εμφανίστηκε στα τέλη του 2019 στην πόλη Ουχάν, στην κεντρική Κίνα, αλλά η μετάδοση της έχει σταματήσει ουσιαστικά στη χώρα.

Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για σχεδόν 83.000 περιπτώσεις μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένων 4.634 θανατηφόρων. «Πετύχαμε μια σημαντική στρατηγική επιτυχία στην απάντησή μας στην Covid-19», δήλωσε χθες ο Κινέζος Πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ κατά την έναρξη της ετήσιας συνέλευσης του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου. Μπροστά από 3.000 βουλευτές που φορούσαν μάσκες, ο Λι ωστόσο τόνισε «τη γιγάντια αποστολή» που παραμένει να εκπληρωθεί.

Η Βραζιλία ξεπέρασε χθες την Ρωσία σε αριθμό κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, έχοντας καταγράψει συνολικά 330.890 περιπτώσεις μολύνσεις του ιού. Πλέον η λατινοαμερικάνικη χώρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων της Covid-19, πίσω από τις ΗΠΑ.

Η χώρα κατέγραψε χθες μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο 1.001 νέους θανάτους εξαιτίας του ιού, ανεβάζοντας το σύνολο των θυμάτων σε 21.048, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός - κρουσμάτων και θανάτων - είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής κινείται αργά στη διεξαγωγή τεστ.

Στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα στον πλανήτη λόγω της πανδημίας, καταγράφηκαν 1.260 επιπλέον θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 το τελευταίο εικοσιτετράωρο, κατά την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως το βράδυ της Παρασκευής.

Συνολικά, ο απολογισμός στη χώρα ανέρχεται σε 95.921 θανάτους εξαιτίας της νόσου επί συνόλου περίπου 1,6 εκατομμυρίων κρουσμάτων. Παρά αυτούς τους υψηλούς αριθμούς, οι 50 αμερικανικές Πολιτείες έχουν ξεκινήσει μια μερική και προοδευτική αποκλιμάκωση των απαγορευτικών μέτρων, διατηρώντας ορισμένους περιορισμούς στις συναθροίσεις προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε χθες τους κυβερνήτες των Πολιτειών να επιτρέψουν να ανοίξουν οι χώροι λατρείας «αμέσως» και απείλησε ότι θα το πράξει ο ίδιος εάν οι αυτοί δεν συμμορφωθούν. «Θεωρώ ότι οι χώροι λατρείας -- όπως οι εκκλησίες, οι συναγωγές και τα τζαμιά -- είναι βασικοί χώροι που παρέχουν βασικές υπηρεσίες», είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο. «Προτρέπω τους κυβερνήτες να επιτρέψουν να ανοίξουν ξανά αμέσως οι εκκλησίες μας και οι χώροι λατρείας».

Οι γαλλικές αρχές θα επιτρέψουν ξανά τις θρησκευτικές συναθροίσεις μετά από δύο μήνες απαγόρευσης τους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αλλά οι πιστοί θα πρέπει να φορούν μάσκες, ανακοίνωσε το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών. Το Υπουργείο ανέφερε αργά χθες ότι θα εκδώσει διάταγμα στο οποίου θα καθορίζονται οι νέοι κανόνες για τις θρησκευτικές συναθροίσεις.

Σύμφωνα με αυτό, θα καταργηθεί η απαγόρευση συναθροίσεων που επιβλήθηκε τον Μάρτιο, ωστόσο η μαζική προσευχή θα πρέπει να τηρεί προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας, της απόστασης τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ των πιστών και του πλυσίματος των χεριών, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο υπογράμμισε ότι αναμένεται η επαναφορά του εκκλησιάσματος από τις αρχές Ιουνίου, αλλά ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι ομάδες πιστών θα μπορούν να προσεύχονται μαζί μόλις δοθούν στη δημοσιότητα οι νέοι κανόνες, κάτι, που όπως τόνισε το Υπουργείο, θα γίνει "μέσα στις επόμενες ώρες". Οι μουσουλμάνοι - που αποτελούν περίπου το 9% του πληθυσμού της Γαλλίας, σύμφωνα με έκθεση του 2017 του ερευνητικού κέντρου Pew - γιορτάζουν αυτό το Σαββατοκύριακο το Είντ αλ-φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του μουσουλμανικού μήνα νηστείας του Ραμαζανιού.

Για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η επιδημία οι γαλλικές υγειονομικές αρχές δεν ανακοίνωσαν τον ημερήσιο αριθμό των νέων θανάτων που συνδέονται με τη λοίμωξη, προσθέτοντας σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα ότι τα στοιχεία αυτά θα επικαιροποιηθούν τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 638 φθάνοντας τις 177.850, έδειξαν σήμερα τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) για τις λοιμώδεις νόσους. Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 42 και έφθασε τις 8.216.

Επτά άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό έπειτα από επίσκεψη σε εστιατόριο στην περιοχή Λέερ της Κάτω Σαξονίας, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα περισσότερα από 50 άτομα.

Στο μεταξύ, με "αντίμετρα" απειλεί η Γαλλία το Λονδίνο μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνηση να επιβάλλει καραντίνα διάρκειας 14 ημερών σε όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ηπειρωτική Ευρώπη.

Το Μεξικό κατέγραψε χθες ρεκόρ θανάτων εξαιτίας του νέου κορωνοϊού μέσα σε μια μόνο μέρα, με 479 νέα θύματα και με 2.960 επιπλέον κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας. Οι αρχές έχουν πλέον καταγράψει συνολικά 62.527 κρούσματα της Covid-19 και 6.989 θανάτους, μετά τον εντοπισμό των πρώτων μολύνσεων στο Μεξικό στα τέλη Φεβρουαρίου. Η προηγούμενη κορύφωση ημερήσιων θανάτων ήταν στις 20 Μαΐου, όταν οι αρχές ανακοίνωσαν 424 θανάτους.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top