ΓΑΛΛΙΑ: Ταραχές σε διαδήλωση των 'κίτρινων γιλέκων' στο Παρίσι και 154 συλλήψεις

ΓΑΛΛΙΑ: Ταραχές σε διαδήλωση των 'κίτρινων γιλέκων' στο Παρίσι και 154 συλλήψεις

Η γαλλική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων στο Παρίσι, εναντίον διαδηλωτών του κινήματος των "κίτρινων γιλέκων" που κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους, αφού είχαν μετριάσει τις κινητοποιήσεις τους, κατά τους προηγούμενους μήνες, λόγω της πανδημίας.

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε δύο πλατείες στο Παρίσι, για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις, για τις οποίες είχαν δώσει άδεια οι αρχές.

Η πρώτη πορεία ξεκίνησε χωρίς επεισόδια, όμως η δεύτερη καθυστέρησε, καθώς αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος, το οποίο δεν ακολούθησε την προκαθορισμένη διαδρομή. Κάποιοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και σε ένα αυτοκίνητο. Μέχρι τη 1 το μεσημέρι, τοπική ώρα, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 154 συλλήψεις.

Οι διαδηλώσεις αυτές γίνονται σε μια περίοδο που στη Γαλλία αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα του νέου κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζεται να ενισχυθούν τα μέτρα σε ορισμένες πόλεις, όμως τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει μια γενικευμένη καραντίνα, όπως την άνοιξη. Η αστυνομία ζήτησε από τους συμμετέχοντες στις σημερινές κινητοποιήσεις να τηρούν τα μέτρα, καθώς το Παρίσι περιλαμβάνεται στις "κόκκινες ζώνες" και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού στην πόλη.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE