Δεκάδες άμαχοι νεκροί σε Χάρκοβο-Τσερνίχιβ - Επιζώντες στο θέατρο της Μαριούπολης

Δεκάδες άμαχοι νεκροί σε Χάρκοβο-Τσερνίχιβ - Επιζώντες στο θέατρο της Μαριούπολης

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι διάδρομοι εκκένωσης δεν λειτούργησαν την Τετάρτη, καθώς ο ρωσικός στρατός δεν σταμάτησε τους βομβαρδισμούς.

«Είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε ανθρώπους έξω και να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια. Αλλά δεν μπορούμε να εκθέσουμε τους ανθρώπους σε βομβαρδισμούς στο δρόμο», είπε σε βίντεο.

Συζήτηση επί συγκεκριμένου σχεδίου 15 σημείων για μία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, γίνεται πλέον ανάμεσα σε Μόσχα και Κίεβο, αλλά οι αποκλίσεις παραμένουν μεγάλες, όπως έδειξαν το νέο μήνυμα, αργά τη νύχτα του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, και οι χθεσινές δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν. Έτσι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπαίνει σήμερα στην τέταρτη εβδομάδα, χωρίς να διαφαίνεται άμεσα ειρηνική λύση, ούτε όμως και κάποια οριστική έκβαση στο αμιγώς στρατιωτικό πεδίο.

Τουναντίον οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για τον βομβαρδισμό θεάτρου στη Μαριούπολη, στο οποίο είχαν καταφύγει οι άμαχοι, ενώ οι ρωσικές επιθέσεις για την κατάληψη των μεγάλων και κομβικών πόλεων της Ουκρανίας συνεχίζονται, έστω κι αν πράγματι γίνονται με όπλα παλαιότερης γενιάς επειδή η Μόσχα ξεμένει από σύγχρονα οπλικά συστήματα, όπως ισχυρίζονται το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας. Η δυστοκία του ρωσικού στρατού να μπει στις πόλεις και ειδικά στο Κίεβο είναι δεδομένη, όμως συνεχίζει τους βομβαρδισμούς και χθες χτύπησε γραμμή φυσικού αερίου και κατοικίες στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE