ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα - Νέα ντοκουμέντα φρίκης: Η Πισπιρίγκου έψαχνε στο διαδίκτυο ουσίες και βιβλία λίγο πριν τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Πάτρα - Νέα ντοκουμέντα φρίκης: Η Πισπιρίγκου έψαχνε στο διαδίκτυο ουσίες και βιβλία λίγο πριν τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με την κεταμίνη. Τα νέα στοιχεία που «καίνε» την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Νέα στοιχεία που «καίνε» την Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας και ανατρέπουν όλους τους ισχυρισμούς της έρχονται στο φως.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, η 33χρονη μητέρα αναζητούσε αναισθητικές ουσίες, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν καλά στην υγεία της, μία εξέλιξη που έρχεται να δέσει ακόμη περισσότερο την υπόθεση με τη δολοφονία του 9χρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τις 12 Ιανουαρίου του 2022 μέχρι τις 30 Μαρτίου, όπου και συνελήφθη, προχώρησε σε 27 αναζητήσεις ιατροφαρμακευτικών προϊόντων. Οι αποκαλύψεις έφεραν «παγωμάρα» στην Ρούλα Πισπιρίγκου καθώς βλέπει να πέφτουν στο κενό όλες οι προσπάθειές της να πείσει τις Αρχές ότι δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Το πρώτο ντοκουμέντο έρχεται από την περίοδο 12 με 16 Ιανουαρίου όταν η Τζωρτζίνα, σύμφωνα με όλους τους γιατρούς, δεν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα. Όπως φαίνεται στην εικόνα αναζητεί «αναισθητικά φάρμακα». 

Στις 17 του ίδιου μήνα, η Ρούλα Πισπιρίγκου προχωρά σε αναζητήσεις ενός εκδοτικού οίκου για βιβλία που σχετίζονται με αναισθησίες. Μάλιστα, στου διαδικτυακούς τόπους των συγκεκριμένων βιβλίων -χωρίς να χρειάζεται κάποιος να τα αγοράσει- υπάρχουν αναφορές σε χρήση κεταμίνης.

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως η κεταμίνη σε μεγάλες δόσεις μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας, ή ακόμα και να επιφέρει τον θάνατο. 

Διαφήμιση για την κεταμίνη

Στις 26 Ιανουαρίου, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο, η Ρούλα Πισπιρίγκου «παίρνει» διαφήμιση από το Google για προϊόντα τύπου κεταμίνης, αλλά ακόμα και την ίδια την κεταμίνη.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, δεν έχει γίνει γνωστό τι αναζητήσεις είχε κάνει προκειμένου να τις εμφανίσει η Google τις εν λόγω διαφημίσεις.

Νέες «μαχαιριές» στην Ρούλα Πισπιρίγκου

Οι αποκαλύψεις για το έγκλημα της Πάτρας πάντως δεν έχουν τέλος καθώς νέα σοκαριστικά στοιχεία έρχονται στο φως.

Ενα από τα πλέον σοβαρά στοιχεία φέρεται να ανακύπτει από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., πιθανόν και με τη συνδρομή των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, και φαίνεται να αναδεικνύει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε φονικές ουσίες πριν υπάρξει η τραγωδία.

Το δεύτερο πλήγμα

Στη 18η τακτική ανακρίτρια καταθέτουν ήδη και θα συνεχίσουν να δίνουν καθοριστικές μαρτυρίες περίπου 70 γιατροί και νοσηλευτές από την Πάτρα που αναφέρονται στην πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας, στις 11 Απριλίου 2021, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας. Οπως και για τουλάχιστον 10-12 περίεργα «επεισόδια» με ταχυκαρδίες, πτώση οξυγόνου κ.λπ. που είχε υποστεί η άτυχη Τζωρτζίνα σε μονόκλινο δωμάτιο, χωρίς επιτήρηση γιατρών, στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Κάτι που δεν συνέβαινε όταν το κοριτσάκι μεταφερόταν στη ΜΕΘ Παίδων, όπου η κατάστασή της εξομαλυνόταν, όπως επισημαίνουν οι γιατροί.

Ολοι αυτοί οι μάρτυρες θα αναφερθούν σε αργοπορημένες αντιδράσεις της μητέρας, σε ερωτήσεις για ύπαρξη καμερών στα νοσοκομεία, για δυσεξήγητες επιδεινώσεις της υγείας του κοριτσιού και άλλα. Και όλα αυτά στη συνέχεια παρόμοιων αναφορών τουλάχιστον δώδεκα γιατρών και νοσηλευτών του «Αγλαΐα Κυριακού».

Το τρίτο πλήγμα

Θα παρουσιαστούν στοιχεία από γιατρούς ότι τα συμπτώματα που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα προ του θανάτου της, με αλλαγές των καρδιακών ρυθμών της, με ταχύπνοιες, διαστολή στις κόρες των οφθαλμών (μυδρίαση), εφιδρώσεις και άλλα παρεμφερή, συνέβαιναν όταν στο πλευρό της ήταν μόνο η μητέρα της και αντιστοιχούν στη χορήγηση κάποιας από τις επονομαζόμενες «συμπαθομιμητικές ουσίες» (ανάμεσα σε αυτές οι μεθαμφεταμίνες αλλά και η κεταμίνη) που προκαλούν αυτά τα συμπτώματα.

Το τέταρτο πλήγμα

Θα υπάρξουν νέες, πλήρεις ιατροδικαστικές καταθέσεις – αναμένεται να παρουσιαστούν μετά το Πάσχα – για τις αιτίες θανάτου της τριάμισι ετών Μαλένας στο ογκολογικό νοσοκομείο «Ελπίς» και της επτά μηνών Ιριδας στην κούνια της στο οικογενειακό σπίτι στην Πάτρα, οι οποίες είχαν αποδοθεί σε παθολογικά αίτια.

Οσον αφορά τον θάνατο της Μαλένας που συνδέθηκε με «ηπατική ανεπάρκεια» λόγω εκτεταμένης φθοράς στο ήπαρ (και ενώ οι ηπατολογικές εξετάσεις στο κοριτσάκι ήταν αρνητικές), θα αναζητηθεί το ενδεχόμενο της ασφυξίας με κάποιο «πανάκι» ή να της χορηγήθηκε τοξικός παράγοντας που έδρασε για πολλή ώρα.

Μάλιστα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ήδη εστιάζουν στην περιγραφή της μητέρας που αρχικά ανέφερε ότι έβγαλε πανάκι που είχε η Μαλένα από το στόμα της και το εναπόθεσε σε άλλο σημείο. Για να συμπληρώσει όμως αμέσως μετά ότι το βρήκε ξανά στο στόμα της, ενώ το κοριτσάκι είχε αποβιώσει.

Ακόμη δεν αποκλείεται να υπάρξει εκταφή της Μαλένας προκειμένου να αφαιρεθούν τρίχες ή ιστοί που θα επανεξεταστούν με ειδική αμερικανική συσκευή υψηλής τεχνολογίας και μεγίστης ευαισθησίας από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Προκειμένου να εντοπιστούν μικρές ποσότητες τοξικής ουσίας που δεν είχαν ανιχνευθεί το 2019.

Ακόμη θα υπάρξει επανεξέταση των ιστοπαθολογικών εξετάσεων της Ιριδας ώστε να διαπιστωθεί αν θα μπορούσε να ευσταθεί η αναφορά ότι απεβίωσε λόγω ανυπαρξίας των δύο «φυσικών βηματοδοτών» της καρδιάς, που θεωρείται κάτι απίθανο και εξαιρετικά σπάνιο σε παγκόσμια κλίμακα. Κάτι που δεν θα επέτρεπε στο μωράκι – όπως υποστηρίζουν καρδιοχειρουργοί – να ζούσε έστω και για λίγες ημέρες και θα είχε εντοπιστεί σε απλούς καρδιακούς ελέγχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος της Ιριδας θα αποδοθεί σε ασφυξία, αφού δεν υπήρχε προφανώς δυνατότητα χορήγησης ενδοφλέβιας ουσίας (όπως θα μπορούσε στα δύο άλλα κορίτσια που ήταν σε νοσοκομείο).

Διαβάστε επίσης: Δηλώσεις «φωτιά» για Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνο Δασκαλάκη: «Είναι σκουπίδια, δύο ηλίθιοι και αμόρφωτοι»
Το πέμπτο πλήγμα
«Πίεση» προς την πλευρά της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένεται να ασκηθεί από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας για τις συνθήκες θανάτου της Ιριδας αλλά και απ’ ό,τι προηγήθηκε της πρώτης ανακοπής της Τζωρτζίνας (και τα δύο συμβάντα σημειώθηκαν την άνοιξη του 2021).

Και αυτό γιατί στον θάνατο της Ιριδας εκείνη την ώρα στο οικογενειακό σπίτι στην οδό Μπιζανίου στην Πάτρα βρισκόταν και η αδελφή της, η οποία έχει σπεύσει να δηλώσει ότι «η αδελφή μου πλησίασε το ξημέρωμα εκείνης της ημέρας μόνο για περίπου 30 δευτερόλεπτα το μωρό». Χρόνος που δεν θεωρείται ικανός ώστε να προκληθεί ασφυκτικός θάνατος στο κορίτσι.

Ετσι, λόγω χρονικού «αδιεξόδου» και της μαρτυρίας της αδελφής της 33χρονης, δεν μπορεί ν αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη και εναντίον εκείνης για συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Κάτι το οποίο μπορεί, σύμφωνα με απόψεις νομικών και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., να οδηγήσει στη φυλακή και την αδελφή της 33χρονης, που ίσως οδήγησε σε μεταβολή της αρνητικής στάσης της.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top