ΔΙΕΘΝΗ

«Είμαι μέσα» είπε ο Μπόρις Τζόνσον για τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας - Δημοσκόπηση ευνοεί τον Σούνακ

«Είμαι μέσα» είπε ο Μπόρις Τζόνσον για τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας - Δημοσκόπηση ευνοεί τον Σούνακ

Έτοιμος να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται να δήλωσε σε φίλο και πολιτικό σύμμαχό του ο Μπόρις Τζόνσον.

Όπως αποκάλυψε στο Sky News ο Συντηρητικός βουλευτής σερ Τζέιμς Ντάντριτζ, ο κ. Τζόνσον του είπε σε επικοινωνία τους: «Είμαι μέσα» και «θα το κάνω».

Κατά τον ίδιο βουλευτή ο κ. Τζόνσον επιστρέφει απόψε στο Λονδίνο από τις διακοπές του στην Καραϊβική.

Οι πολιτικοί σύμμαχοι του τέως Πρωθυπουργού επιχειρηματολογούν υπέρ της επιστροφής του λέγοντας ότι είναι αυτός που εξασφάλισε την καθαρή λαϊκή εντολή το 2019, καθώς και ότι είναι ο μόνος που αποδεδειγμένα μπορεί να αλλάξει την εκλογική μοίρα ενός κόμματος που υπολείπεται έως και 39 ποσοστιαίων μονάδων των Εργατικών στις δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο, νέα δημοσκόπηση της YouGov για τους Times που δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Παρασκευής δείχνει ότι ο βασικός αντίπαλος του Μπόρις Τζόνσον, Ρίσι Σούνακ έχει μάλλον περισσότερες πιθανότητες να κλείσει την ψαλίδα με τους Εργατικούς.

Στο ερώτημα ποιον προτιμούν ως Πρωθυπουργό μεταξύ του ηγέτη των Εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ και του κ. Τζόνσον, οι ερωτηθέντες απάντησαν υπέρ του πρώτου με ποσοστά 48% έναντι 35%.

Στο ίδιο ερώτημα για επιλογή μεταξύ Στάρμερ και Σούνακ, η διαφορά ήταν μικρότερη, με 43% για τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και 34% για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών.

Η έτερη πιθανή υποψήφια στην κούρσα διαδοχής της Λιζ Τρας, η Πένυ Μόρνταντ, έχει το χειρότερο αποτέλεσμα στην ίδια ερώτηση με μόνο το 28% να τη στηρίζει έναντι 43% για τον κ. Στάρμερ.

Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι οι υποψήφιοι θα είναι καλοί Πρωθυπουργοί, οι ερωτηθέντες απαντούν θετικά για τον κ. Σούνακ σε ποσοστό 43% και αρνητικά σε ποσοστό 40%.

Για τον Μπόρις Τζόνσον το 34% λέει ότι θα έκανε καλή δουλειά ως ηγέτης της χώρας και το 56% ότι δε θα τα πήγαινε καλά. Τα αντίστοιχα ποσοστά για την κα Μόρνταντ είναι 26% έναντι 35%.

Πάντως ο Μπόρις Τζόνσον διατηρεί αξιοσημείωτη στήριξη από τους ψηφοφόρους που ψήφισαν τους Συντηρητικούς στον εκλογικό θρίαμβο του 2019. Το 73% αυτών τον προτιμούν έναντι του Στάρμερ που συγκεντρώνει μόνο 15%.

Οι Συντηρητικοί ψηφοφόροι λένε ότι θα προτιμούσαν τον Σούνακ έναντι του Στάρμερ σε ποσοστό 67%, με το 14% να δηλώνει το αντίθετο.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, οι Εργατικοί έχουν προβάδισμα 37 ποσοστιαίων μονάδων έναντι των Συντηρητικών, με 56% έναντι 19%. Είναι το μεγαλύτερο προβάδισμα που έχει καταγραφεί ποτέ υπέρ των Εργατικών σε δημοσκόπηση της YouGov.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.700 Βρετανών την Πέμπτη και την Παρασκευή.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top