Πως απαντά του Υπουργείο Εξωτερικών για την ανάρτηση σημαίας της Τουρκίας σε ποδηλατικό αγώνα στην Πάφο

Πως απαντά του Υπουργείο Εξωτερικών για την ανάρτηση σημαίας της Τουρκίας σε ποδηλατικό αγώνα στην Πάφο

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω ανακοίνωσης του, σχετικά με την ανάρτηση σημαίας της Τουρκίας σε ποδηλατικό αγώνα στην Πάφο.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει σε σχέση με την ανάρτηση της σημαίας της Τουρκίας στον διεθνή ποδηλατικό αγώνα Cyprus Gran Fondo που διεξάγεται στην Πάφο, το Υπουργείο Εξωτερικών επιθυμεί να σημειώσει τα ακόλουθα:

Είθισται σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, η αρμόδια ομοσπονδία ή αθλητικός φορέας να αναρτά τις σημαίες των χωρών καταγωγής των συμμετεχόντων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι πάντοτε να έχουν τηρηθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες στο πλαίσιο της νομιμότητας από τους συμμετέχοντες ή/και τους εμπλεκόμενους οργανισμούς, είτε αυτοί είναι κρατικοί είτε αφορούν πρωτοβουλίες ιδιωτών. Η ίδια διαδικασία τηρείται, ασφαλώς, και όταν εκπροσωπούνται εθνικές ομάδες.

Διοργανώσεις που πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις θα πρέπει να διεξάγονται ομαλά και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πολιτικοποιούνται, ιδιαίτερα μάλιστα μέσα από άστοχες ενέργειες ιδιωτών υπό την προσωπική τους ιδιότητα.

Κατ’ ανάλογο τρόπο, σε περιπτώσεις Κυπριακής συμμετοχής σε αθλητικές διοργανώσεις στην Τουρκία απαιτείται πάντοτε η επίδειξη σεβασμού στα διεθνή θέσμια, στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων εκάστου κράτους.

Σχετικές είναι και οι τοποθετήσεις που έχουν γίνει από τη Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, που είναι ο αρμόδιος φορέας για την ομαλή διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην κάθοδο της Μαρία Άνχελα Ολγκίν τον Οκτώβριο και στην προετοιμασία της επόμενης άτυπης διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE