ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγανακτισμένοι κάτοικοι στην Ορόκλινη: «Κινδυνεύουν οι περιουσίες μας - Ανάβουν λαμπρατζιά σε διπλανά εγκαταλελειμμένα σπίτια»

Αγανακτισμένοι κάτοικοι στην Ορόκλινη: «Κινδυνεύουν οι περιουσίες μας - Ανάβουν λαμπρατζιά σε διπλανά εγκαταλελειμμένα σπίτια»

Ανησυχία και απόγνωση κυριαρχεί σε συγκεκριμένες γειτονιές στην Ορόκλινη, με κατοίκους να φοβούνται για την επικινδυνότητα που δημιουργεί το έθιμο της λαμπρατζιάς.

Νεαροί φαίνεται ότι μπήκαν σε δυο σπίτια, των οποίων οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν για αρκετό διάστημα στο εξωτερικό και τα μετέτρεψαν σε "αποθήκες", κρύβοντας ξύλα και άλλα αντικείμενα για να τα μεταφέρουν το Σάββατο στη λαμπρατζιά, ενώ στο ένα σπίτι, άναψαν και φωτιά.

Πέρσι οικία πήρε φωτιά

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρσι, οικία ημιτελής στην Ορόκλινη είχε πάρει φωτιά, καθώς νεαροί έκρυβαν μέσα στο οικόπεδο ξύλα για την λαμπρατζιά, τα οποία εντόπισαν νεαροί από άλλο χωριό και τους έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες η οικία.

Ενήμερη η Αστυνομία

Το περιστατικό επιβεβαίωσαν πηγές από την Αστυνομία , όπου μέλη της τη μέρα της καταγγελίας, άμεσα έλαβαν δράση με περιπολία στο σημείο.

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο ThemaOnline ανέφερε: «Πέρσι είχαμε ένα μεγάλο περιστατικό που κάηκε σπίτι. Φέτος άνοιξαν δυο σπίτια, από τα οποία απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες εξωτερικό, μπήκαν μέσα, έβαλαν ξύλα της λαμπρατζιάς και δεν φτάνει αυτό, την Κυριακή τη νύχτα άναψαν φωτιά στην αυλή των πλασμάτων».

Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα μας πολίτης: «Γνωρίζω ότι έγινε καταγγελία στην Αστυνομία και στον κοινοτάρχη για το περιστατικό. Διότι ήρθε η Αστυνομία περιπολία και βουρούσαν οι μικροί μέσα στις γειτονιές να γλιτώσουν. Μετά από αυτό το περιστατικό ευτυχώς ηρέμισαν τα πράγματα, εδώ και δυο μέρες δηλαδή».

Μπαίνουν σε ακατοίκητα σπίτια και ανάβουν φωτιά

Στην συνέχεια ο κάτοικος περιγράφει «Τούτο το πράγμα ξεκίνησε εδώ και 10 μέρες περίπου. Μάζευαν πράγματα μέσα στο σπίτι και στα χωράφια. Αν δείτε τα σπίτια αυτά από τα οποία λείπουν οι ιδιοκτήτες τους στο εξωτερικό, τους τα έκαναν ερείπια, τους έγραψαν πάνω σε τοίχους, τους κρέμασαν πίνακες στην αυλή, έκαναν ζημιές. Αν έρθουν να δουν το σπίτι τους, οι άνθρωποι δεν θα το αναγνωρίσουν».

«Είδα με τα ίδια μου τα μάτια, τα νεαρά άτομα στην αυλή του σπιτιού να ανάβουν λαμπρατζιά. Αν πάρουν φωτιά τα ξύλα και επεκταθεί τότε θα κινδυνέψουν και άλλες περιουσίες. Ο Κοινοτάρχης ξέρουμε ότι είπε στους νεαρούς να μην κάνουν τίποτα, να μην ρίχνουν ούτε τσάκρες ούτε να μαζεύουν πράγματα και ότι ο ίδιος θα τους φέρει ξύλα για το βράδυ του Σαββάτου και θα τους κάνει δώρο και το φαγητό να φάνε. Δεν έπρεπε καν να υπάρχει λαμπρατζιά. Το συμβούλιο έπρεπε να τους βρει ένα τόπο να πηγαίνουν εκεί να κάνουν λαμπρατζια, μακριά από σπίτια, να μην κινδυνεύουν περιουσίες ανθρώπων. Εμείς υποφέρουμε κάθε χρόνο, ξυπνούμε κάθε πρωί Κυριακής και τα σπίτια μας είναι άχρηστα από τον στακτό, είναι παντού μαύρα», ανέφερε με ανησυχία πολίτης.

Φωτογραφία από την μεγάλη αυλή εγκαταλελειμμένης κατοικίας

Προβληματισμός υπάρχει στην περιοχή και στους κατοίκους καθώς όπως αναφέρει πολίτης: «Υπάρχει πρόβλημα με έλλειψη προσωπικού στην Αστυνομία και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Λένε είναι έθιμο τι να σας κάνουμε. Πρέπει δηλαδή να κινδυνεύουν ο περιουσίες μας; Κάνουν ζημιές σε ξένες περιουσίες. Κυριακή ήρθε η Αστυνομία και Δευτέρα νύχτα πάλι έβαλαν φωτιά στον τόπο της λαμπρατζάς και πήγε η Πυροσβεστική να τη σβήσει».

Φωτογραφία από την μεγάλη αυλή εγκαταλελειμμένης κατοικίας

Εν κατακλείδι, ο προβληματισμός των κατοίκων είναι φανερός και έντονος, σε συγκεκριμένες περιοχές της Ορόκλινης όπως και άλλων χωριών που βιώνουν παρόμοια περιστατικά, καθώς ανησυχούν για τις περιουσίες τους αλλά και για τα εγγόνια και παιδιά τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top