ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή συστήνουν στο κοινό για κίνδυνο πυρκαγιών Υπ. Δικαιοσύνης - Αρχιπύραρχος

Προσοχή συστήνουν στο κοινό για κίνδυνο πυρκαγιών Υπ. Δικαιοσύνης - Αρχιπύραρχος

Παραίνεση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, για τον κίνδυνο ανάφλεξης και επέκτασης πυρκαγιών απηύθυναν την Τετάρτη η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου και ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκος Λογγίνος.

Μιλούσαν κατά τη διάρκεια βράβευσης του Αρχιπυροσβέστη Αντρέα Τζιακούρη, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για τη συμμετοχή του στον αγώνα Marathon Des Sables, που έλαβε χώρα στη Μαροκινή Σαχάρα.

«Είμαστε σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και η δική μας η παραίνεση προς το κοινό είναι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί», είπε η Υπουργός. Σημείωσε ότι οι περισσότερες πυρκαγιές αρχίζουν από ανθρώπινη αμέλεια ή ακόμα και από κακόβουλες ενέργειες όπως έχει φανεί.

Τόνισε ότι «θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε να βάζουμε τις ζωές των πυροσβεστών σε κίνδυνο, γιατί αυτό συμβαίνει κάθε μέρα όταν τους καλούμε να σβήσουν πυρκαγιές, ούτε να βάζουμε σε κίνδυνο τη χώρα μας, τις περιουσίες μας και τους συνανθρώπους μας, γι’ αυτό προσοχή».

Ο κ. Λογγίνος δήλωσε από πλευράς του ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία τις τελευταίες μέρες ανταποκρίνεται σε πολλά περιστατικά πυρκαγιών προσθέτοντας ότι αυτό οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα.

«Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στους συμπολίτες μας ότι θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί», είπε. Δήλωσε επίσης ότι οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται άμεσα για τα αποτελέσματα που μπορεί να προκαλέσει μια ενέργειά τους και να ενημερώνουν άμεσα το 112 ή το 1407 του Τμήματος Δασών σε οποιαδήποτε περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς.

Πρόσθεσε ότι η κλιματική αλλαγή έχει δημιουργήσει δύσκολες συνθήκες, εξηγώντας ότι έχουν ανέβει οι θερμοκρασίες και όλη η ύλη βρίσκεται σε θερμοκρασία ανάφλεξης και με τον παραμικρό σπινθήρα μπορεί να προκληθεί μια πυρκαγιά.

«Στέλνουμε το μήνυμα, να βάλουμε ένα στοίχημα φέτος, το νησί μας να είναι αυτό που δεν θα έχει τις τεράστιες καταστροφικές πυρκαγιές και να γίνει βάση για τα επόμενα χρόνια ούτως ώστε όλοι μαζί να κτίσουμε μια κουλτούρα, μια παιδεία για να μπορέσουμε να αποφύγουμε αυτό το καταστροφικό γεγονός», είπε.

Όσον αφορά τα πυροτεχνήματα, ο κ. Λογγίνος ανέφερε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους περιστατικά. «Θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση των πυροτεχνημάτων σε χώρους όπου μπορεί να προκαλέσουν την έναρξη και την εξάπλωση μιας πυρκαγιάς για να μην έχουμε δυσμενείς καταστάσεις», κατέληξε.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερντογάν σε διπλό ταμπλό προσβλέποντας σε ανταλλάγματα

Τίγκα στην πολυτέλεια τα γραφεία του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στο νέο κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας – Πόσα θα κοστίσει και τι θα περιλαμβάνει

Απαγορεύεται η ρίψη πυροτεχνημάτων σε γάμους; Τι ισχύει με την έκδοση άδειας

Εξαπάτησε εταιρεία στη Λεμεσό και έκλεψε πέραν των 93 χιλιάδων ευρώ - Χειροπέδες σε 60χρονο

«Καμίνι» η Κύπρος: Στους 42 βαθμούς η θερμοκρασία - Kίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Θρήνος για τους δύο πιλότους - Πώς έγινε η τραγωδία με τη συντριβή

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, σε υποθαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top