ΔΙΕΘΝΗ

Άρον-άρον έκοψαν τη συνέντευξη Τύπου του Μπάιντεν στο Βιετνάμ - «Πρέπει να πάω για ύπνο» - Δείτε βίντεο

Άρον-άρον έκοψαν τη συνέντευξη Τύπου του Μπάιντεν στο Βιετνάμ - «Πρέπει να πάω για ύπνο» - Δείτε βίντεο

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βιετνάμ ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, λίγες ώρες αφότου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής των G20 στην Ινδία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail», o ένοικος του Λευκού Οίκου παραχώρησε χθες το βράδυ συνέντευξη Τύπου στο Ανόι του Βιετνάμ, με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιερ, να ακούγεται να κλείνει την 26λεπτη ομιλία του Μπάιντεν άρον - άρον.

Ξαφνικά ακούστηκε η φωνή της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ να λέει «σας ευχαριστώ όλους. Εδώ τελειώνει η συνέντευξη Τύπου. Σας ευχαριστώ όλους», γράφει η Daily Mail.

 
Όλο αυτό το διάστημα, ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχιζε να μιλάει, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι το μικρόφωνό του είχε προ πολλού κλείσει.

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με τον Μπάιντεν να αποχωρεί από το βήμα υπό υπό τους ήχους χαλαρωτικής τζαζ μουσικής προτού εξαφανιστεί πίσω από μια μαύρη βελούδινη κουρτίνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ φαινόταν νυσταγμένος, ενώ άργησε να προσέλθει και σε ομιλία απονομής βραβείων. «Μιλήσαμε για σταθερότητα, μιλήσαμε για τον Τρίτο Κόσμο, με συγχωρείτε, το Νότιο Ημισφαίριο έχει πρόσβαση στην αλλαγή. Δεν ήταν καθόλου συγκρουσιακό…» είπε ο Μπάιντεν, καθώς αποχωρούσε από την σκηνή.

Καθώς ο πρόεδρος προσπαθούσε να απαντήσει σε μερικές ακόμη ερωτήσεις, η μουσική δυνάμωνε, ωθώντας τον Μπάιντεν να αφήσει μακριά τον δερμάτινο φάκελό του και να μπερδευτεί επί σκηνής, πριν χαθεί τελικά πίσω από μια μαύρη κουρτίνα.

Αφού πέρασε δύο ημέρες στην Ινδία για τη Σύνοδο των Ηγετών της G20, ο Μπάιντεν μετέβη στο Βιετνάμ την Κυριακή για να συσφίξει τους διπλωματικούς δεσμούς των δύο χωρών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι σχέσεις της χώρας του με το Βιετνάμ «εισήλθαν σε νέο στάδιο». Μιλώντας σε επιχειρηματικό φόρουμ, υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στο υπολογιστικό νέφος (cloud computing), τους ημιαγωγους και την τεχνητή νοημοσύνη, όπως σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Ο Μπάιντεν έκανε τον γύρο του κόσμου σε πέντε ημέρες κι αυτό δεν δίστασε να το διατυμπανίσει στο κοινό του.

Ο 80χρονος ηγέτης των ΗΠΑ δήλωσε με χιούμορ ότι δεν ήξερε αν ήταν πρωί ή βράδυ και είπε ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη Τύπου: «Εγώ πάω για ύπνο». Σε μία προσπάθεια να δείξει ότι αντέχει παρά την προχωρημένη ηλικία του, ο Μπάιντεν που έκανε τον γύρο του πλανήτη σε πέντε ημέρες, ολοκλήρωσε την 26λεπτη ομιλία λέγοντας ότι πρέπει να αφεθεί στα χέρια του Μορφέα.

Επιπλέον, κινδύνεψε να αναστατώσει τους Βιετναμέζους οικοδεσπότες του με αποσπάσματα από την ταινία του Ρόμπιν Γουίλιαμς με τίτλο «Good Morning, Vietnam». την οποία αποκάλεσε τραγούδι.

«Καλησπέρα σε όλους», είπε σε συνέντευξη Τύπου. «Είναι ήδη βράδυ, έτσι δεν είναι; Γύρισα τον κόσμο σε πέντε ημέρες - είναι ενδιαφέρον. Ένας από τους συναδέλφους μου είπε: «Θυμάστε το διάσημο τραγούδι «Good Morning Vietnam»;» Λοιπόν, καλησπέρα, Βιετνάμ».

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχτηκε ερώτηση εάν ήταν ανήσυχος επειδή δεν υπήρξε συμφωνία για τα ορυκτά καύσιμα που προέκυψε από τη Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών της G20 στο Νέο Δελχί.

Στο Βιετνάμ ενθουσίασε τους δημοσιογράφους με μια ιστορία που λέει ότι είναι από μια ταινία του Τζον Γουέιν και περιλαμβάνει τους «Ινδιάνους» - όχι αυτούς που μόλις γνώρισε - που δεν πείθονται όταν ένας στρατιώτης της Ένωσης λέει «όλα θα πάνε καλά». «Και ο Ινδός κοιτάζει τον Τζον Γουέιν και δείχνει προς τον στρατιώτη της Ένωσης και λέει, «Είναι ένας στρατιώτης πόνυ με πρόσωπο σκύλου που λέει ψέματα». Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί στρατιώτες πόνυ που αντιμετωπίζουν σκυλιά που ψεύδονται σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Αλλά όχι πια», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο Μπάιντεν μπερδεύεται πολύ κατά τη διάρκεια της «συνέντευξής του» στο Βιετνάμ», έγραψε στο Twitter η εταιρεία δημοσκοπήσεων «RNC Research».

«Και μετά οι Δημοκρατικοί διερωτώνται γιατί ο Μπάιντεν δεν τα πάει καλά στις δημοσκοπήσεις», πρόσθεσε ο πρώην ανώτερος σύμβουλος του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top