ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοροϊδεύουν τον κοσμάκη οι εκατομμυριούχοι! Δεν πλήρωσαν φόρο ακινήτων

Κοροϊδεύουν τον κοσμάκη οι εκατομμυριούχοι! Δεν πλήρωσαν φόρο ακινήτων

Πάλι την πλήρωσε ο φτωχός κοσμάκης και οι… «έχοντες και κατέχοντες» έβγαλαν την ουρά τους απέξω.

Φαίνεται κάποιοι «έξυπνοι» αποφάσισαν ότι είναι υπεράνω του νόμου και δεν χρειαζόταν να ανταποκριθούν στην υποχρέωση τους για καταβολή του φόρου ακινήτων για το 2015.

Σύμφωνα δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», στις 8/1,  33 χιλιάδες μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, στην πλειοψηφία των οποίων οι περιουσίες τους είναι αξίας μερικών εκατομμυρίων ευρώ δεν πλήρωσαν φόρο.

Η εφημερίδα παρουσιάζει συγκεκριμένα στοιχεία:  Μέχρι το τέλος του έτους λοιπόν εισπράχθηκαν γύρω στα €86 εκατ. από 239 χιλιάδες ιδιοκτήτες και κατόχους ακινήτων που η πλειοψηφία αξιοποίησε την έκπτωση του 20%.

Ωστόσο υπολείπεται η είσπραξη €30 εκατ. από κυρίως μεγαλοϊδιοκτήτες. Οι πληρωμές φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας μετά το τέλος Δεκεμβρίου γίνονται μόνο στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Είσπραξης Φόρων και θα φέρουν χρηματική επιβάρυνση 10% επί του οφειλόμενου φόρου, τόκους και τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top