ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Πυρκαγιά απειλεί χωρίο- Αναμένεται εντολή εκκένωσης

ΕΛΛΑΔΑ: Πυρκαγιά απειλεί χωρίο- Αναμένεται εντολή εκκένωσης

Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος οκτώ οχήματα με 16 πυροσβέστες - Για εντολή εκκένωσης του οικισμού κάνουν λόγο τοπικά μέσα ενημέρωσης - Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (26/9) στην Κεφαλονιά, στην περιοχή Ζόλα και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει δασική έκταση.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν οκτώ οχήματα με 16 πυροσβέστες, ενώο ι δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φθάνουν τα 9 μποφόρ, εκτός ότι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, μεταφέρουν πολύ γρήγορα την πυρκαγιά προς το οικισμό.

Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, αναμένεται εντολή εκκένωσης του χωριού. Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκεται το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο για τυχόν περιπτώσεις αναπνευστικών προβλημάτων.

«Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κεφαλονιάς βρίσκονται στο χωριό Ζόλα και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα «η Περιφερειακή Ενότητας Κεφαλονιάς, είναι έτοιμη για εκκένωση του χωριού καθώς οι ριπές των ανεμών είναι πολύ ισχυρές και μεταφέρουν την φωτιά προς το χωριό. Αναμένουμε εντολή εκκένωσης από το δήμαρχο Κεφαλονιάς, που είναι ο αρμόδιος για τέτοιου είδους απόφασεις» ήταν τα λόγια του κ. Δρακουλόγκωνα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Στο σημείο φθάνουν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους κατοίκους, αν δοθείεντολή εκκένωσης.

Από: protothema.gr/  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ kefaloniapress.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top