Kακοκαιρία στις ΗΠΑ: 10 νεκροί- Εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια χωρίς ηλεκτρικό

Kακοκαιρία στις ΗΠΑ: 10 νεκροί- Εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια χωρίς ηλεκτρικό

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περισσότερες από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση σε πέντε αμερικανικές Πολιτείες το Σάββατο 11/1, καθώς ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει περιοχές από το Τέξας μέχρι το Μίσιγκαν με χιονοπτώσεις, παγετό και χαλάζι.

 

Ριπές ανέμου με δύναμη τυφώνα, χαλάζι μεγέθους μπάλας του γκολφ και χιόνι από 5 έως 13 εκατοστά έπεσε την Παρασκευή το βράδυ και νωρίς το Σάββατο καθώς οι καταιγίδες κινήθηκαν από το Τέξας μέσα από το Νοτιοανατολικά και τις Μεγάλες Λίμνες στο Μέιν, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).

Περισσότερες χιονοπτώσεις με συσσωρεύσεις μεταξύ 15 έως 30 εκατοστών αναμένονται σήμερα Κυριακή σε περιοχές του Ιλινόις, του Μίσιγκαν, της βόρειας Νέας Υόρκης και της Νέας Αγγλίας.

«Ο πραγματικός κίνδυνος έρχεται από τον άνεμο και τη συσσώρευση παγετού», δήλωσε ο μετεωρολόγος της NWS, Μπομπ Όραβεκ στο Κόλετζ Παρκ στο Μέριλαντ.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν η καταιγίδα κατέστρεψε ένα τροχόσπιτο στη βορειοδυτική Λουϊζιάνα αργά την Παρασκευή, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μπόσιερ Πάρις. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα τρίτο άτομο πέθανε όταν ένα δέντρο έπεσε σε ένα σπίτι σε αυτή την Πολιτεία.

Ένα τέταρτο άτομο σκοτώθηκε την Παρασκευή στις καταιγίδες όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε γλίστρησε από το δρόμο και έπεισε σε έναν χείμαρρο στο Ντάλας, ανέφερε το NBC.

Ένας πυροσβέστης και ένας αστυνομικός στο Λούμποκ, στο Τέξας, σκοτώθηκαν χθες Σάββατο όταν το όχημά που επέβαιναν γλίστρησε στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 27, καθώς ερευνούσαν ένα τροχαίο ατύχημα, ανέφεραν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής του Λούμποκ.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Σημαντική για επανέναρξη διαπραγματεύσεων η αλληλεγγύη εταίρων

ΠτΔ: Σημαντική για επανέναρξη διαπραγματεύσεων η αλληλεγγύη εταίρων

Στην προσπάθεια για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με στόχο μια διαρκή και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με βάση μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται από το πλαίσιο του ΟΗΕ και τις αξίες και αρχές της ΕΕ, η αλληλεγγύη εταίρων όπως η Ισπανία είναι πολύ σημαντική, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την παρουσίαση των διαπιστευτηρίων της νέας Πρέσβειρας του Βασιλείου της Ισπανίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, Mercedes Alonso Frayle.

BEST OF TOTHEMAONLINE