ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: «Κατ’ οίκον περιορισμός για όσους ταξίδεψαν τις τελευταίες 14 μέρες» λέει το «υπουργείο υγείας»

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: «Κατ’ οίκον περιορισμός για όσους ταξίδεψαν τις τελευταίες 14 μέρες» λέει το «υπουργείο υγείας»

Σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 μέρες, καλεί το «υπουργείο υγείας» μέσω της ιστοσελίδας του στο Facebook όσους τις τελευταίες 14 μέρες ήταν στο εξωτερικό και εισήλθαν στο ψευδοκράτος αφού ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα του «υπουργικού συμβουλίου» την Παρασκευή (13/03).

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανάρτηση αναφέρεται ότι «επιβάλλεται η παραμονή στο σπίτι και η απομόνωσή σας με στόχο να παρακολουθήστε, να προβλεφθούν τα συμπτώματα και σε περίπτωση που αρρωστήσετε να μπορέσουμε να επέμβουμε το συντομότερο».
 
Δίδει δε δύο τηλεφωνικούς αριθμούς για επικοινωνία με όσους ήταν στο εξωτερικό και αναφέρει ότι η ενημέρωση του «υπουργείου υγείας» είναι υποχρεωτική. Με τα υπό απομόνωση άτομα, προστίθεται, θα έρχονται σε τηλεφωνική επαφή αρμόδιοι λειτουργοί υγείας, προειδοποιώντας ότι όποιος δεν εφαρμόσει αυτές τις οδηγίες θα αντιμετωπίσει ποινικά αδικήματα και θα μπορεί η «αστυνομία» να τους θέσει υπό κράτηση.
 
Στο μεταξύ, η ένωση τ/κ γιατρών σε συνέντευξη Τύπου σήμερα χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα που έλαβε η «κυβέρνηση» και ζητεί άμεση την μετατροπή ενός χωριστού νοσοκομείου καραντίνας/απομόνωσης. Η πρόεδρος της ένωσης, Οζλέμ Γκιουρκούτ δήλωσε ότι χρειάζονται άμεσα πιο δραστικά μέτρα και ζήτησε όπως δημιουργηθεί ένα ειδικό νοσοκομείο απομόνωσης όπου θα παραμείνουν για παρακολούθηση για 14 μέρες οι πολίτες του ψευδοκράτους και όσοι έχουν άδεια εργασίας και μόνο σε αυτούς να επιτρέπεται να εισέλθουν από τις «πύλες εισόδου» στο ψευδοκράτος.
 
Είπε επίσης ότι πρέπει να περιοριστεί ο αριθμός όσων εργάζονται σε γραφεία και να κυκλοφορούν στους δρόμους όσο γίνεται λιγότερο. Αυτά, πρόσθεσε, βρίσκονται σε επιστημονική έκθεση την οποία έχουν προωθήσει στους αρμοδίους εδώ και καιρό.
 
Εξάλλου και η «βουλή» σε ανάρτησή της ανακοίνωσε ότι έχει απολυμάνει όλους σχεδόν τους κτιριακούς χώρους, από τα γραφεία και τις αίθουσας συνεδριάσεων μέχρι και την ολομέλεια, ενώ καλεί όσους δεν είναι εργαζόμενοι και «βουλευτές» να μην προσέρχονται στο κτίριο.
 
Επίσης, το «τμήμα» προστασίας περιβάλλοντος του «υπουργείου τουρισμού και περιβάλλοντος» ανακοίνωσε ότι, με βάση τον «νόμο περί περιβάλλοντος» ακυρώνει όλες τις άδειες για τα κέντρα αναψυχής με μουσική από σήμερα, 13 Μαρτίου μέχρι νεωτέρας.
 
Η «αρχή ηλεκτρισμού» και η «αρχή τηλεπικοινωνιών» ανακοίνωσαν ότι λόγω της έκτακτης κατάστασης δεν θα προχωρήσουν σε διακοπή των υπηρεσιών τους και ρεύματος προς τους συνδρομητές και καταναλωτές που έχουν χρέη.
 
Κάποια εστιατόρια στα κατεχόμενα ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν προσωρινά την λειτουργίας του λόγω της κατάστασης.
 
Η κατάσταση της υγείας των Γερμανών τουριστών
----------------------
Ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ σε τηλεοπτική εκπομπή χθες βράδυ στον «Μπαϊράκ» είπε ότι για τους Γερμανούς τουρίστες, στο γκρουπ των οποίων έχουν βρεθεί τα κρούσματα κορωνοϊού, έχουν συνομιλήσει με την Πρεσβεία της Γερμανίας και τους λέχθηκε ότι η Γερμανία δεν είναι θετική στο να επιστρέψουν αυτά τα άτομα στη χώρα. Ο Γερμανός Πρέσβης τους ζήτησε να παραμείνουν τα άτομα αυτά στα κατεχόμενα για 14 μέρες, πρόσθεσε, λέγοντας ότι οι Γερμανοί θέλουν να επιστρέψουν στην χώρα τους, αλλά λόγω της κατάστασης δεν μπορεί να βρεθεί αεροπλάνο.
 
Ο κ. Τατάρ ανέφερε επίσης ότι η κατάσταση της Γερμανίδας που προβλήθηκε από τον ιό είναι καλή, όμως η κατάσταση του συζύγου της, που είναι το δεύτερο κρούσμα, είναι χειρότερη λόγω άλλων ασθενειών που αντιμετωπίζει.  
 
Σύμφωνα με τον κ. Τατάρ, υπήρχαν και 10 Τουρκοκύπριοι στο αεροπλάνο με το οποίο έφτασαν στα κατεχόμενα οι Γερμανοί τουρίστες και η «αστυνομία» τους αναζητεί.
 
Τα τρία ξενοδοχεία στα οποία μένουν οι Γερμανοί τουρίστες, το Σάλαμις, το Πορτ Βιου και το Όρκιντ, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα. Μόνο Στο Σάλαμις φέρονται να έχουν τεθεί σε απομόνωση συνολικά περίπου 800 άτομα και στο Πορτ Βιου πάνω από 100.

Ο διευθυντής του Πορτ Βιου, που είναι επίσης σε απομόνωση από την Δευτέρα, χαρακτήρισε μιλώντας στην Χαβαντίς την κατάσταση πολύ δύσκολη και διαμαρτυρήθηκε γιατί κανείς αρμόδιος δεν τους έχει επισκεφθεί. Ούτε γιατρός, είπε, τους έχει επισκεφθεί, ούτε φάρμακα τους έχουν δοθεί ενώ υπάρχουν μεταξύ του προσωπικού άτομα με πίεση και ζάχαρο. Εάν συμβεί σε κάποιο κάτι επειδή τέλειωσαν τα φάρμακά του και δεν του φέρνει κανείς νέα, ποιος θα φέρει την ευθύνη, διερωτήθηκε ο διευθυντής του Πορτ Βιου.

Από ΚΥΠΕ 

Ανέβηκε εκ νέου ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων- Ανακοινώθηκαν άλλα τέσσερα- Οι πρώτες πληροφορίες

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top