Ισπανός Υπουργός Υγείας: Η Μαδρίτη σε 'σοβαρό κίνδυνο' εάν δεν ληφθούν αυστηρότερα μέτρα

Ισπανός Υπουργός Υγείας: Η Μαδρίτη σε 'σοβαρό κίνδυνο' εάν δεν ληφθούν αυστηρότερα μέτρα

Ο Υπουργός Υγείας της Ισπανίας προέτρεψε τις αρχές της Μαδρίτης σήμερα να επιβάλουν σκληρύνουν τους περιορισμούς κατά του νέου κορωνοϊού, προειδοποιώντας πως οι κάτοικοι της ισπανικής πρωτεύουσας και των περιχώρων της διατρέχουν «σοβαρό κίνδυνο», χωρίς τη λήψη αυστηρότερων μέτρων.

«Η Μαδρίτη βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού κινδύνου και είναι ώρα να δράσουμε με αποφασιστικότητα», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους κατοίκους, τις γειτονικές περιοχές», επισήμανε, καλώντας τις περιφερειακές αρχές να «βάλουν την υγεία των πολιτών πρώτη».
 
Τα κρούσματα νέου κορωνοϊού στην Ισπανία αυξήθηκαν χθες κατά 12.272, στα 716.481, τον μεγαλύτερο αριθμό στη δυτική Ευρώπη. Περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από επιπλοκές της νόσου COVID-19.
 
Η Μαδρίτη παρέτεινε το μερικό "lockdown" χθες σε συνοικίες της όπου καταγράφονται υψηλά ποσοστά μολύνσεων, απορρίπτοντας τις συστάσεις της ισπανικής κυβέρνησης για την επιβολή "lockdown" σε ολόκληρη την πόλη.
 
Οι περισσότερες από τις 45 συνοικίες της Μαδρίτης στις οποίες επιβλήθηκαν οι περιορισμοί είναι πυκνοκατοικημένες, χαμηλού εισοδήματος περιοχές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να καταγγέλλουν την εφαρμογή μιας «ταξικής καραντίνας».

Από ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE