ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΥΣΙΟΣ: 'Το ΑΚΕΛ γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση έχει διαθέσει 1,3 δισ. λόγω πανδημίας'

ΚΟΥΣΙΟΣ: 'Το ΑΚΕΛ γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση έχει διαθέσει 1,3 δισ. λόγω πανδημίας'

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου στο ΑΚΕΛ για την οικονομία

Το ΑΚΕΛ, ζητώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη σε οικονομία και επιχειρήσεις μέσα σε αυτό το δυσμενές οικονομικό κλίμα, λόγω του κορωνοϊού, παραβιάζει ανοιχτές θύρες καθώς γνωρίζει καλά ότι το κράτος και η Κυβέρνηση έχει  διαθέσει πέραν του 1. δις 300 εκ. ευρώ και συνεχίζει να διαθέτει για στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που πλήγηκαν λόγω της πανδημίας.

Η στήριξη αυτή, όμως, δεν θα μπορούσε να υπήρχε αν η Κυβέρνηση δεν ακολουθούσε τη συνετή οικονομική πολιτική των τελευταίων οκτώ ετών που οδήγησε ταχύτερα στην έξοδο από το μνημόνιο - που μας έβαλε η διακυβέρνηση ΑΚΕΛ - και επέτρεψε στην κυπριακή οικονομία να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές - από όπου μας έβγαλε η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ - και μάλιστα με τα ιστορικά χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Είναι, επίσης, οι ορθές και συνεκτικές πολιτικές της Κυβέρνησης για στήριξη των εργαζομένων που επέτρεψε την έγκριση και την ανακοίνωση από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του μεγαλύτερου κατά κεφαλήν ποσού προς την Κύπρο από το Ταμείο Sure.

Είναι οι πολιτικές της Κυβέρνησης Αναστασιάδη που με την ανάπτυξη που έφερε στην οικονομία έκανε κατορθωτό να υπάρχουν πλεονάσματα, γεγονός που το ΑΚΕΛ κατηγορούσε και χλεύαζε ως πολιτικές λιτότητας και πολιτικές κομποδέματος. Αν ακολουθούνταν και πάλι οι πολιτικές που εισηγείτο το ΑΚΕΛ, σήμερα Κυβέρνηση και κράτος δεν θα ήταν σε θέση να στηρίξουν κανένα.

Τέλος, είναι εκπληκτικό, το κόμμα που πριν από μερικούς μήνες δεν ψήφισε, με αστείες δικαιολογίες, την αναστολή δόσεων μετά το lockdown για την πανδημία, ώστε να ξαλαφρώσουν νοικοκυριά, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις για να κρατηθούν στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνέπειών της πανδημίας, να κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι σκέφτεται το συμφέρον των τραπεζών.

Για το θέμα της αναστολής των εκποιήσεων παραπέμπουμε το ΑΚΕΛ στις δηλώσεις της Κεντρικής Τράπεζας τόσο ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και δημόσια, καθώς και στις σχετικές δηλώσεις του  Υπουργείου Οικονομικών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top