Ανακοινώθηκαν 8.083 κρούσματα κορωνοϊού και 12 νέοι θάνατοι στην Ελλάδα την Τρίτη

Ανακοινώθηκαν 8.083 κρούσματα κορωνοϊού και 12 νέοι θάνατοι στην Ελλάδα την Τρίτη

Την καταγραφή 8.083 κρουσμάτων κορωνοϊού και 12 νέων θανάτων στην Ελλάδα, κατά το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, στη σημερινή του ενημέρωση.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν νοσήσει στη χώρα από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 3.508.610, εκ των οποίων το 48,7% είναι άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 48 ώρες ήταν 1.026 ενώ από την αρχή της πανδημίας ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 142.947.

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.033 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 109, με διάμεση ηλικία αυτών τα 69 έτη. To 92,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 49 (44,95%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 60 (55,05%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.702 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 115, με μέσο όρο εισαγωγών του επταημέρου τους 100 ασθενείς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η πολιτική δεν πήγε διακοπές: Τα 3+1 θέματα που σημάδεψαν την εβδομάδα και όσα έρχονται

Η πολιτική δεν πήγε διακοπές: Τα 3+1 θέματα που σημάδεψαν την εβδομάδα και όσα έρχονται

Μπορεί ο Αύγουστος να παραμένει για την πολιτική σκηνή, μήνας χαμηλών ρυθμών, όμως η εβδομάδα που ολοκληρώνεται μόνο ήσυχη δεν ήταν. Κυπριακό, συνταξιοδοτικό, νέα πολιτική περίοδος και Great Sea Interconnector βρέθηκαν ξανά στο προσκήνιο, με αρκετές από τις εξελίξεις να αποκτούν μεγαλύτερη σημασία όχι για όσα έγιναν ήδη, αλλά για όσα προμηνύουν από τον Σεπτέμβριο.