ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνονται μέχρι το τέλος Ιουνίου οι επιδοτήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα – Άναψε το «πράσινο» φως το Υπουργικό Συμβούλιο

Παρατείνονται μέχρι το τέλος Ιουνίου οι επιδοτήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα – Άναψε το «πράσινο» φως το Υπουργικό Συμβούλιο

Την παράταση των μέτρων επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος και των μειωμένων συντελεστών φορολόγησης στα καύσιμα κίνησης, αποφάσισε κατά τη σημερινή (12/4) συνεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, σημειώνοντας πως το δημοσιονομικό κόστος και για τα δύο μέτρα αγγίζει τα 27 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση ΥΠΟΙΚ:

Το Υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να πληροφορήσει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία ημερομηνίας 12 Απριλίου 2023, έχει εγκρίνει παράταση για περίοδο 2 μηνών από 5 Μαίου 2023 μέχρι 30 Ιουνίου 2023 την επιβολή μειωμένων συντελεστών ειδικού φόρου κατανάλωσης με τους οποίους επιβαρύνονται τα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης.

Η εν λόγω μείωση περιορίζεται στο 50% της υφιστάμενης μείωσης, δηλαδή μείωση κατά 4.16 σεντ στα καύσιμα κίνησης (βενζίνη και πετρέλαιο) και κατά 3.19 σεντ στα καύσιμα  θέρμανσης.  Η εν λόγω μείωση προωθήθηκε λόγω των εξελίξεων των διεθνών τιμών των καυσίμων, οι οποίες παρουσιάζουν μια τάση σταθεροποίησης κατά το 2023 σε χαμηλότερα επίπεδα όσον αφορά τη βενζίνη και μια μικρή πτώση όσον αφορά το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

Η Κυβέρνηση αξιολογώντας τη θετική επίδραση στη μείωση των τιμών καυσίμων, και κατ’ επέκταση στη μείωση του κόστους που επιβαρύνονται οι χρήστες μηχανοκίνητων οχημάτων ως επίσης και τα νοικοκυριά/ επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης, αποφάσισε να συμβάλει περαιτέρω στην ελάφρυνση του οικονομικού κόστους με το οποίο επιβαρύνονται οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις στη Δημοκρατία και αποτελεί ένα από τα μέτρα που προωθούνται για άμβλυνση των επιπτώσεων από τις αυξημένες τιμές των καυσίμων.

Το δημοσιονομικό κόστος από την απώλεια εσόδων από φόρο κατανάλωσης και ΦΠΑ από την εφαρμογή της υπό αναφορά δίμηνης παράτασης, εκτιμάται συνολικά σε €5,96 εκ.

Το μέτρο θα αξιολογείται συνεχώς ώστε να λαμβάνονται τα κατάλληλα αντισταθμιστικά μέτρα ανάλογα με τις εξελίξεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top