ΔΙΕΘΝΗ

Π. Στάνο: «Η ΕΕ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατο Πριγκόζιν - Μη αξιόπιστα όσα μεταδίδονται στη Ρωσία»

Π. Στάνο: «Η ΕΕ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατο Πριγκόζιν - Μη αξιόπιστα όσα μεταδίδονται στη Ρωσία»

Δεν εναπόκειται στην ΕΕ να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες όσον αφορά τη συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους στη Ρωσία στο οποίο φέρεται να επέβαινε ο επικεφαλής της ομάδας μισθοφόρων Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο, επισημαίνοντας πάντως πως η δράση της Wagner δεν εξαρτάται μόνο από το ποιος βρίσκεται στην ηγεσία της.

«Τίποτα σχεδόν από τα όσα μεταδίδονται μέσα από τη Ρωσία πλέον δεν είναι αξιόπιστο. Έχουμε δει τις ειδήσεις για τη συντριβή του αεροσκάφους στο οποίο φέρεται να σκοτώθηκε επίσης ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ο επικεφαλής της ομάδας Wagner, μαζί με μέλη της συνοδείας του και το πλήρωμα, αλλά όπως και σε αρκετά άλλα ζητήματα που αφορούν τη Ρωσία, είναι πολύ δύσκολο να το επιβεβαιώσουμε», δήλωσε ο κ. Στάνο κατά τη μεσημβρινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες.

«Δεν εναπόκειται σε εμάς να επιβεβαιώσουμε και να κάνουμε υποθέσεις για τις πιθανές επιπτώσεις», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις αν η είδηση ισχύει, ο εκπρόσωπος ανέφερε πως σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να λεχθεί κάτι πέρα από εικασίες. Επεσήμανε πάντως πως είναι καλά γνωστό ποιος ήταν ο κ. Πριγκόζιν και τον ρόλο της Wagner στη Λευκορωσία αλλά και σε Αφρικανικές χώρες καθώς και τη Συρία.

Υπενθύμισε πως η ΕΕ έχει επιβάλει κυρώσεις στην Wagner και την ηγεσία της, καθώς η δράση της ομάδας συνοδεύεται από «παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» σε όποια χώρα ήταν ενεργή.

«Ελπίζουμε πως οι αρνητικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της Wagner σε όλο τον κόσμο θα σταματήσουν, αλλά νομίζω όλοι γνωρίζουν πως αυτό δεν εξαρτάται μόνο από το όνομα του ηγέτη της» συνέχισε, επισημαίνοντας πως η ΕΕ γνωρίζει τους τρόπους με τους οποίους η οργάνωση χρηματοδοτείται και διευθύνεται από το Κρεμλίνο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top