ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέο γύρο ενισχυτικών εμβολίων κατά της Covid ενέκρινε ο FDA

ΗΠΑ: Νέο γύρο ενισχυτικών εμβολίων κατά της Covid ενέκρινε ο FDA

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε έναν νέο γύρο ενισχυτικών εμβολίων κατά της Covid, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος παράλληλα με το εμβόλιο για την εποχική γρίπη και τα εμβόλια για τον ιό του αναπνευστικού RSV, ο οποίος δυνητικά είναι θανατηφόρος για βρέφη και ηλικιωμένους.

Παράλληλα, αύριο Τρίτη τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναμένεται να συζητήσουν για το ποιος θα πρέπει να λάβει τα νέα εμβόλια που ετοιμάζουν η Pfizer-BioNTech και η Moderna.

Μετά την τελική απόφαση από τον επικεφαλής των CDC, εκατομμύρια δόσεις θα αποσταλούν σε φαρμακεία, κλινικές και δομές υγείας. Η προτροπή από το ομοσπονδιακό κράτος θα είναι οι πολίτες να εμβολιαστούν για Covid και γρίπη μαζί, μια πρακτική που θεωρείται ασφαλής.

Καθώς τα κρούσματα Covid αυξάνονται ελαφρά, όπως σημειώνουν οι New York Times, η τριάδα των εμβολίων μπορεί να οδηγήσει στον πρώτο χειμώνα από το 2020 που δεν θα δουν τα νοσοκομεία στις ΗΠΑ συρροή ασθενών. Ειδικοί μάλιστα βλέπουν αυτόν τον χειμώνα σαν μια ευκαιρία να προστατευτούν οι περισσότερο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ωστόσο, συνεχίζει η αμερικανική εφημερίδα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα δούμε έναν «υγιή» χειμώνα, αν και τον τελευταίο χρόνο οι θάνατοι από Covid καταγράφουν κάμψη.

Πέρυσι μόνο το 20% των ενηλίκων στις ΗΠΑ έκανε το ανανεωμένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Εν τω μεταξύ ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι αποφεύγουν να μιλούν για «ενισχυτική δόση» (booster) και μιλούν για μια ετήσια προσπάθεια ανοσοποίησης παρόμοια με το εμβόλιο της γρίπης, σκεπτόμενοι και την κούραση της κοινής γνώμης από τους πολλαπλούς γύρους εμβολίων κατά του ιού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ασαφές είναι πόσες δόσεις θα χρειαστούν και πώς θα διατεθούν από το ομοσπονδιακό κράτος ή από ιδιωτικές δομές, αλλά και πώς θα καλυφθούν τα εκατομμύρια των Αμερικανών που δεν έχουν καμία ασφάλιση.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top