ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομήρου: Εξωφρενικά αδιάλλακτες οι θέσεις Ακιντζί

Ομήρου: Εξωφρενικά αδιάλλακτες οι θέσεις Ακιντζί

Οι δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη υπήρξαν "εξόχως αποκαλυπτικές των προθέσεων της τουρκικής πλευράς", δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Την ίδια ώρα τόνισε ότι η προσπάθεια εξωραϊσμού των τουρκικών θέσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθεί.

Σε δήλωση στη Βουλή, μετά την συνάντηση που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, ο κ. Ομήρου είπε ότι οι προθέσεις της τουρκικής πλευράς αφορούν εμμονή  ουσιαστικά σε νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής του 1974, πλειοψηφία γης και πληθυσμού, νομιμοποίηση του εποικισμού, διατήρηση των εγγυήσεων και εκ περιτροπής προεδρία.
 
"Είναι άξιον απορίας, πώς είναι δυνατό να διατυπώνεται αισιοδοξία από επίσημης κυβερνητικής πλευράς και να γίνονται δηλώσεις για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, όταν ο Τ/κ ηγέτης διατυπώνει αυτές τις άτεγκτες και αδιάλλακτες θέσεις. Ήλθε η ώρα της αλήθειας.  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να ενημερώσει υπεύθυνα το λαό για την πραγματικότητα", ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Διερωτήθηκε κατά πόσο τα όσα δήλωσε χτες ο κ. Ακκιντζί είναι οι θέσεις που καταθέτει η τουρκική πλευρά στις διαπραγματεύσεις και ποια είναι η στάση και η απάντηση της Ελληνικής Κυπριακής πλευράς απέναντι σε αυτές τις θέσεις.
 
"Η προσπάθεια εξωραϊσμού των τουρκικών θέσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να μιλήσει. Σε αντίθετη περίπτωση η εικόνα που θα δημιουργηθεί  θα είναι ότι υπάρχει  ανοχή στις εξωφρενικά αδιάλλακτες θέσεις που διατύπωσε ο Τ/κ ηγέτης στη χθεσινή δημοσιογραφική του διάσκεψη", κατέληξε ο κ. Ομήρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top