ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Έβρο: Βίντεο από τις τελευταίες στιγμές των 18 μεταναστών που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς

Φωτιά στον Έβρο: Βίντεο από τις τελευταίες στιγμές των 18 μεταναστών που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς

Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο αποτυπώνονται οι τελευταίες στιγμές των 18 μεταναστών που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο ΑΝΤ1. Πρόκειται για βίντεο που έφτασαν στα χέρια της Ιταλίδας ακτιβίστριας Ναουάλ Σουφί - γνωστή και από την υπόθεση με το πολύνεκρο ναυάγιο με τους μετανάστες στην Πύλο - και περιέρχει εικόνες που κατέγραφαν οι ίδιοι οι μετανάστες με τα κινητά τους και τις έστελναν στους συγγενείς τους.

Στο υλικό που διασώθηκε φαίνονται οι μετανάστες να περπατούν μέσα στο δάσος της Δαδιάς ενώ από πίσω τους φαίνεται η φωτιά να τους πλησιάζει με τους ίδιους να ψάχνουν διέξοδο διαφυγής. Σε άλλες νυχτερινές λήψεις φαίνεται η φωτιά να έχει πλησιάσει πολύ κοντά τους. Μάλιστα ακούγονται κάποιοι να προσεύχονται, κάποιος να λέει «η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, είμαστε εγκλωβισμένοι» και άλλοι να παρακαλούν να βρουν δρόμο διαφυγής.

Δείτε βίντεο:

Δύο παιδάκια μεταξύ των 18 απανθρακωμένων μεταναστών

Ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης κ. Παύλος Παυλίδης εξέτασε μακροσκοπικά τις απανθρακωμένες ανθρώπινες σορούς στο σημείο όπου εντοπίστηκαν κοντά στο χωριό Άβαντας στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Από την εξέταση προέκυψε ότι ανάμεσα στις απανθρακωμένες σορούς βρίσκονται και δύο ανήλικα παιδιά.

«Ήταν συνολικά δέκα οχτώ απανθρακωμένοι, όλοι τους άντρες, και δυο εξ αυτών ήταν παιδάκια. Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σ ένα μαντρί. Όπως μου εξήγησαν οι αστυνομικοί που με συνόδευαν, η περιοχή αποτελεί πέρασμα παράτυπων μεταναστών, στην διαδρομή από τα σύνορα προς τα ενδότερα, μέσω του ορεινού όγκου της Ροδόπης», τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ο κ. Παυλίδης εξήγησε ότι οι σοροί θα μεταφερθούν αύριο στο νοσοκομείο για νεκροψία-νεκροτομή. Φήμες περί εντοπισμού και άλλων οχτώ σορών, σε διαφορετικό σημείο δεν επιβεβαιώθηκαν από τον ιατροδικαστή.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ενώπιον στρατοδικείου 2 πρόσωπα για τις υποθέσεις με θύματα την Νάταλυ Νεοφύτου και τον Ξάνθο Κυριάκου

Στους 246 οι καταγεγραμμένοι μετανάστες στο συγκρότημα στη Χλώρακα – Περιθώριο 15 ημερών για εκκένωση

Τυλίχτηκε στις φλόγες λεωφορείο - Εγκλωβίστηκαν τρεις επιβάτες - Έσπασε το γυαλί ο οδηγός

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top